Eκλεστον: «Να κάνει ένα χρόνο διάλειμμα ο Φέτελ και να επανέλθει»

Gazzetta team
Eκλεστον: «Να κάνει ένα χρόνο διάλειμμα ο Φέτελ και να επανέλθει»
Ο Μπέρνι Εκλεστον αποκαλύπτει, ότι ο Φέτελ θα ήθελε να τρέξει απέναντι στον Χάμιλτον στη Merceces και θεωρεί ότι ο Βρετανός είναι σε θέση να κατακτήσει συνολικά ακόμη και δέκα παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1.

Aμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου του Φέτελ με τη Ferrari στα τέλη της σεζόν είχε δηλώσει ο Μπέρνι Εκλεστον, ότι θα ήταν ωραίο να μεταγραφόταν ο Γερμανός στη Mercedes, όπου το δίδυμο των οδηγών της παραμένει ανοιχτό για του χρόνου. Ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, χαρακτήρισε ελκυστική την ιδέα όμως τόνισε ότι η Mercedes επικεντρώνεται στους δικούς της οδηγούς. Με βάση αυτά τα δεδομένα εκτιμά ο Εκλεστον, ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει του χρόνου ο Φέτελ στο πρωτάθλημα της Formula 1, του συνιστά όμως να επανέλθει σύντομα σε αυτό.

Eπιστροφή Φέτελ το 2022

Ο 89χρονος δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα ‘’Evening Standard’’: «Μίλησα πολύ μαζί του και ίσως θα έπρεπε να κάνει ένα χρόνο διάλειμμα. Οπότε να επανέλθει το 2022, όταν θα ισχύσουν οι αλλαγές των κανονισμών. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να περιμένει και να δει, πώς θα εξελιχθεί η Formula 1».

Θα βρεθούν μαζί στη Mercedes οι Φέτελ και Χάμιλτον;

Για το πρώην Νούμερο 1 του αθλήματος είναι απολύτως βέβαιο, ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει ακόμη το κίνητρο και τη φιλοδοξία να επιβεβαιώσει τις ικανότητές του και να αναμετρηθεί στην πίστα με τους καλύτερους πιλότους της Formula 1. Όπως τόνισε μάλιστα, «αυτό που πιστεύω ότι θα έκανε ευχαρίστως, θα ήταν να οδηγήσει στη Mercedes απέναντι στον Λιούις». Όπως είναι γνωστό, ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει ήδη έξι παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1, τα πέντε με τη Mercedes και το ένα με τη McLaren άρα θα έχει εφέτος την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μέχρι 10 πρωταθλήματα ο Χάμιλτον

Ο Εκλεστον υποστηρίζει ωστόσο, ότι ο συμπατριώτης του μπορεί να γυρίσει ακόμη περισσότερο το κοντέρ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν παραμείνουν τα πράγματα έτσι, δεν υπάρχει λόγος γιατί να μην μπορέσει να κερδίσει ο Λιούις ακόμη και δέκα πρωταθλήματα». Αυτή είναι και η αιτία, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει ο Χάμιλτον σύμφωνα με την άποψη του Εκλεστον ομάδα, αλλά να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Mercedes. «Απλά δεν έχει νόημα, να πάει ο Λιούις κάπου αλλού. Όταν αποχωρήσει από τη Mercedes, θα αποσυρθεί από τους αγώνες», συμπλήρωσε ο ηλικιωμένος Βρετανός που θα γίνει τους επόμενους μήνες πατέρας!

Όπως είναι γνωστό, κυκλοφορούν φήμες ότι ο Χάμιλτον βρίσκεται σε επαφές με τη Ferrari με στόχο μία μεταγραφή του σε αυτή, ωστόσο ο Μπέρνι αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο εξηγώντας τα εξής: «Δεν πιστεύω, ότι θα κοιτάξει κάπου αλλού. Γιατί να αλλάξει στη Ferrari; Βρίσκεται στη Mercedes και γνωρίζει, ότι εκεί πηγαίνουν τα πράγματα καλύτερα από ό,τι στους περισσότερους άλλους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!