Λεκλέρ: «Δεν θα είμαι το νούμερο 1 της Ferrari»

Λεκλέρ: «Δεν θα είμαι το νούμερο 1 της Ferrari»
Σύμφωνα με τα λόγια του Σαρλ Λεκλέρ, η έλευση του Κάρλος Σάινθ δεν θα τον καταστήσει τον «πρώτο» οδηγό της ομάδας και θα είναι μια πρόκληση για εκείνον.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήγε γρήγορα στην ομάδα της Ferrari, όταν απέδειξε τι μπορεί να κάνει με την Alfa Romeo. Οι άνθρωποι της Scuderia τον εμπιστεύτηκαν και από ότι φαίνεται, δικαίως, ενώ έχουν επενδύσει πάρα πολύ πάνω του, ειδικότερα με το νέο πολυετές συμβόλαιο που υπέγραψε το οποίο θα τον κρατήσει για πολλά χρόνια στο Μαρανέλο. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οδηγός που βρισκόταν ήδη στη Ferrari πριν τον Μονεγάσκο και ήταν teammate με τον Κίμι Ράικονεν πριν την έλευσή του, θα διανύσει σύντομα την τελευταία του χρονιά στη Ferrari.

Είναι επίσημο ότι από το 2021 δεν θα βρίσκεται στην ομάδα και τη θέση του θα πάρει ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οδηγός που σήμερα βρίσκεται στη McLaren, πλάι στον Λάντο Νόρις. Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ότι η Ferrari προωθεί τον Λεκλέρ ως το «νούμερο 1 της» και παίρνει και τον Σάινθ για να έχει έναν πάρα πολύ καλό, δεύτερο οδηγό που θα τη βοηθήσει να συλλέγει βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά δεν θα μπαίνει εμπόδιο στον Λεκλέρ. Ο τελευταίος, δεν βλέπει έτσι τα πράγματα, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λεκλέρ είπε: «δεν θα γίνω το νούμερο 1 της Ferrari. Νομίζω ότι ο Κάρλος είναι ένας φανταστικός οδηγός και αν ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό, θα το αποδείξει στη Ferrari από το 2021 και μετά. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση για εμένα» ήταν τα λόγια του για τον επερχόμενο teammate του. Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει για άλλη μια φορά πόσα πολλά έμαθε από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Ο Σεμπάστιαν με έμαθε πάρα πολλά. Μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου τυχερό που τον είχα δίπλα μου. Είναι ένας πιλότος με απίστευτη εμπειρία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!