Ο Σαρλ Λεκλέρ πάει... τέζα με μια Ferrari στο Μονακό! (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Σαρλ Λεκλέρ πάει... τέζα με μια Ferrari στο Μονακό! (pics & vid)
Μια Ferrari SF90 Stradale ενώθηκε με τις οδηγικές ικανότητες του Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος οδήγησε στο όριο μέσα στους δρόμους του Μονακό για την αναβίωση μιας ταινίας μικρού μήκους.

Μπορεί την Κυριακή 25 Μαΐου να μην ξεκίνησε το προγραμματισμένο Γκραν Πρι του Μονακό, καθώς ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι κάτοικοι του πριγκηπάτου ωστόσο πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους νωρίς το πρωί, καθώς ο βρυχηθμός του V8 της SF90 Stradale και οι στριγκοί ήχοι από την πίεση των ελαστικών στην άσφαλτο, ξεσήκωσαν την πόλη.

Στο πηδάλιο του υβριδικού supercar των 1.000 ίππων της Ferrari βρισκόταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ο πιλότος της ομάδας στην Formula 1, όχι όμως υπό της οδηγίες του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας Ματία Μπινότο, αλλά του Γάλλου σκηνοθέτη Κλοντ Λελούς.

Ο τελευταίος ήταν υπεύθυνος για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας του, «Le Grand Rendez-vous» στο πριγκιπάτο του Μονακό, που ξεσήκωσε έως και τον πρίγκηπα Αλβέρτο ΙΙ.

Μια εντυπωσιακή αναβίωση

Το 1976 ο ίδιος σκηνοθέτης, χωρίς την παραμικρή άδεια επίσημης αρχής, είχε δημιουργήσει μια μικρού μήκους ταινία 8:30' στους δρόμους του Παρισιού, με την αγωνιώδη προσπάθεια ενός οδηγού να φτάσει στο σημείο συνάντησης με την αγαπημένη του. Στο ρόλο του οδηγού τότε ήταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που με μια Mercedes και οδηγώντας με παράνομα υψηλές ταχύτητες στο κέντρο της πόλης του φωτός, δημιούργησε το υπέροχο φιλμ που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Η ταινία μικρού μήκους «C'était un rendez vous» είχε ως soundtrack τον ήχο μιας Ferrari της εποχής, της 275 GTB, γι' αυτό πολύ είχαν την εντύπωση ότι αυτό ήταν και το αυτοκίνητο των γυρισμάτων. Όπως αποκάλυψε ωστόσο ο σκηνοθέτης, η ήχος προστέθηκε εκ των υστέρων, καθώς αυτός της Mercedes δεν τον ικανοποιούσε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με φήμες, εκλήθη από την αστυνομία να δώσει εξηγήσεις, όταν το φιλμ αυτό προβλήθηκε δημόσια.

44 χρόνια μετά

Με την άδεια της αστυνομίας πλέον, έναν κορυφαίο οδηγό στο πηδάλιο και μια πραγματική Ferrari για τα γυρίσματα, ο Κλοντ Λελούς δημιουργεί ο ίδιος το ριμέικ του «C'était un rendez vous» στο Μονακό αυτή τη φορά και με τον τίτλο «Le Grand Rendez-vous».

Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της στις 13 Ιουνίου και ακόμα δεν ξέρουμε την πραγματική της πλοκή. Αν δηλαδή στο τέλος της εξωφρενικής πορείας του Λεκλέρ στους δρόμους του Μονακό, όπου κινείται με ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα, υπάρχει μια γυναίκα ή μια άλλου είδους συνάντηση.

Γυρίσματα με... θεατές

Οι κάτοικοι του πριγκηπάτου δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από... Formula 1, γεμίζοντας τα μπαλκόνια τους αλλά και διάφορα πάρκα, με την επιτήρηση της αστυνομίας. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό έκανε επίσης μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία, ενώ από το σετ πέρασαν επίσης ο πρόεδρος της Ferrari Τζον Έλκαν.

Η κίνηση σταμάτησε από την αστυνομία, ώστε η SF90 Stradale να μην αντιμετωπίσει εκπλήξεις, ενώ δύο αυτοκίνητα συμμετείχαν στα γυρίσματα. Ο υπέροχος ήχος του υβριδικού V8, που παράγει συνολική ισχύ 1.000 ίππων, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σηματοδότησε ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή όχι μόνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και του κινηματογράφου στη ζωή των ανθρώπων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!