Μπριατόρε: «Ο Αλόνσο είναι έτοιμος να επιστρέψει στην F1» 

Μπριατόρε: «Ο Αλόνσο είναι έτοιμος να επιστρέψει στην F1» 
Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο, τον Φλάβιο Μπριατόρε, ο Ισπανός «ησύχασε» στον ένα χρόνο αποχής του από τη Formula 1 και είναι σε θέση να επιστρέψει.

Οι φήμες για την επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1 φουντώνουν συνεχώς. Διάφορα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι ο Ισπανός είναι στις επιλογές της Renault για να αντικαταστήσει τον Ρικιάρντο, ο οποίος από το τέλος του 2020 και μετά, θα είναι στη McLaren. Τώρα έρχεται ο Φλάβιο Μπριατόρε, ο οποίος είναι ο μάνατζερ του Αλόνσο, να μας πει ότι πλέον βρίσκεται σε θέση για να κάνει τη μεγάλη επιστροφή, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε καμία ομάδα ή κάποιο πιθανό σενάριο. Απλώς, λέει ότι μπορεί να το κάνει.

«Αποτοξινώθηκε στον έναν χρόνο εκτός F1»

«Ο Φερνάντο έχει κίνητρο. Ο ένας χρόνος εκτός της Formula 1 του έκανε καλό. Αποτοξινώθηκε, τώρα τον βλέπω γαλήνιο, έτοιμο να επιστρέψει» είπε για τον Αλόνσο. Στη συνέχεια, ο Μπριατόρε μίλησε για το hot θέμα της Formula 1, αυτό του «διαζυγίου» μεταξύ του Σεμπάστιαν Φέτελ και της Ferrari.

«Στη Formula 1 πάντα μετρούσε να έχεις τη συνταγή της νίκης. Πρέπει να υπάρχει ένας οδηγός που πάει για παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένας ακόμη που θα συλλέγει πολλούς βαθμούς, παίρνοντάς τους από τους αντιπάλους και δίνοντάς τους στην ομάδα. Ο Φέτελ πλήρωσε το τίμημα ότι ένας πολύ γρήγορος νέος οδηγός έφτασε στην ομάδα του. Εξέπληξε και αυτόν και τη Ferrari. Όπως έγινε και τότε, που ο Χάμιλτον πήγε στη McLaren. Έχοντας δύο οδηγούς στο ίδιο επίπεδο κινδυνεύεις να παίρνει ο ένας τους βαθμούς του άλλου, είναι ρίσκο.

Ο Σάινθ είναι ένας καλός οδηγός, έκανε καλή σεζόν το 2019 αν σκεφτούμε και τι αυτοκίνητο οδηγούσε. Η κατάσταση μοιάζει ξεκάθαρη για εμένα. Η Ferrari ποντάρει τα πάντα στον Λεκλέρ και αυτό είναι καλό, γιατί, όπως είπα και πέρυσι, είναι ένας μελλοντικός αστέρας. Αν έχει ομοιότητες με τον Αλόνσο και τον Σουμάχερ; Μπορείς να ξεχωρίσεις έναν καλό οδηγό αμέσως. Θυμάμαι καλά τους αριθμούς του Σουμάχερ, ακόμη και όταν ήταν πολύ νέος, στη Benetton. Επίσης, ο Τζιανκάρλο Μινάρντι με καλούσε να μου πει για τον νέο Αλόνσο. Καταλαβαίνεις αμέσως αν κάποιος είναι ξεχωριστός και ο Σαρλ, είναι» είπε ο Φλάβιο Μπριατόρε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!