«Χλωμή» η επιστροφή στη Formula 1 λέει ο Αλόνσο 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Χλωμή» η επιστροφή στη Formula 1 λέει ο Αλόνσο 
Λόγω της καθυστέρησης των νέων κανονισμών, που πλέον θα έρθουν το 2022, ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι δύσκολα θα τον δούμε ξανά στη Formula 1.

Μπορεί να έχει αποχωρήσει από την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο ποτέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει. Έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι γοητεύεται από τη Formula 1 και πάντα θα αποτελεί για εκείνον μια επιλογή. Πριν μερικούς μήνες, είχε πει ότι με αφορμή τους νέους κανονισμούς, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο σπορ, δεν αποκλείεται να τον ξαναδούμε να τρέχει. Ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον... κορονοϊό. Η πανδημία καθυστέρησε πάρα πολύ το πρόγραμμα και έκανε άνω-κάτω τον προγραμματισμό των ομάδων, αλλά και της διοίκησης. Οπότε, η Formula 1 αναγκάστηκε να δώσει μια αναβολή για τους νέους κανονισμούς και πλέον δεν θα έρθουν το 2021, αλλά το 2022.

«Κακώς έγινε η αναβολή αλλά ήταν αναπόφευκτη»

«Πάντα έλεγα ότι, κοίτα, το 2021 θα έχουμε νέους κανονισμούς στη Formula 1 οπότε μπορεί να επιστρέψω, επειδή θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και τα αυτοκίνητα θα είναι πιο ισορροπημένα. Ίσως μου έχει λείψει να ταξιδεύω όπως κάποτε και να υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία. Η Formula 1 τώρα, έδωσε αναβολή των κανονισμών για το 2022. Αυτά είναι κακά νέα για το σπορ γιατί θεωρώ ότι πρέπει να φέρουν την ισορροπία στα αυτοκίνητα και να θέσουν τους νέους κανονισμούς όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όμως η επιλογή τους είναι απόλυτα κατανοητή. Με τη σημερινή κατάσταση, δεν γίνεται να εξελίξουν τα αυτοκίνητα αυτά για τον επόμενο χρόνο. Σε ο,τι αφορά εμένα, ξέρω λίγο-πολύ τι θα κάνω το 2021 και ελπίζω να μάθετε και εσείς σύντομα» είπε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός, από τότε που αποχώρησε από τη Formula 1 έχει λάβει συμμετοχή σε αρκετές διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα αντοχής της FIA και το Ράλι Ντακάρ είναι κάποια παραδείγματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν δύο φορές. Τώρα, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να κερδίσει τον αγώνα Indianapolis 500 ώστε να γίνει ο δεύτερος οδηγός αγώνων στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει το "Triple Crown". Έχει προσπαθήσει ήδη το 2017 και το 2019 και δεν τα κατάφερε, όμως δεν θα το βάλει κάτω!

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!