Έκλεστον: «Αν η Ferrari ήθελε να φύγει από την F1, ας έφευγε»

Πέτρος Σηφαλάκης
Έκλεστον: «Αν η Ferrari ήθελε να φύγει από την F1, ας έφευγε»
Δεν... ψαρώνει με τις απειλές της Ferrari λέει ο Μπέρνι Έκλεστον και το ίδιο ίσχυε και την εποχή που ήταν ο ίδιος στο τιμόνι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Η Ferrari είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στη Formula 1, η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς, που έχει συνδέσει το όνομά της με το σπορ αλλά και το ίδιο το σπορ, έχει συνδεθεί με το όνομα της φίρμας. Κανείς δεν φαντάζεται πως θα ήταν η F1 χωρίς τους Ιταλούς. Αποτελεί μια τρομερή διαφήμιση για το σπορ, χωρίς αμφιβολία. Πολλές φορές η Ferrari έχει χρησιμοποιήσει αυτό της το ατού για το δικό της συμφέρον. Ωστόσο ο Μπέρνι Έκλεστον, το πρώην αφεντικό της F1 πριν έρθει η Liberty Media, μίλησε ξεκάθαρα για αυτό, χωρίς να φοράει καμία μάσκα.

«Η Ferrari θα παραμείνει κολοσσός ακόμη κι αν φύγει από την F1»

«Ποτέ δεν το πρόσεξα. Δεν είμαι ο τύπος άντρα που προσέχει κάτι άλλο εκτός από αυτό που θέλει. Αν η Ferrari ήθελε να φύγει, ας το έκανε. Ποτέ δεν το έκαναν. Έχω μόνο θετικές αναμνήσεις από τη Ferrari. Ο επικεφαλής πάντα μου έλεγε τι ακριβώς συμβαίνει, ακόμη κι αν έλεγε σε όλους τους άλλους το αντίθετο. Πιστεύω ότι η Formula 1 χωρίς τη Ferrari δεν θα είναι καθόλου καλή. Και το brand της Ferrari είναι τόσο δυνατό που μπορούν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν κολοσσοί. Ακόμη κι όταν δεν κερδίζουν, αν ρωτήσεις κάποιον στο δρόμο ποιος κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο θα σου πει η Ferrari» είπε ο Μπέρνι Έκλεστον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!