Από δύο Γκραν Πρι σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία

Gazzetta team
Από δύο Γκραν Πρι σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία
Το αναθεωρημένο καλεντάρι της Formula 1 θα περιλαμβάνεται πιθανότατα διπλούς αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας σε Αυστρία, Αγγλία και Ουγγαρία, ενώ το γερμανικό Χόκενχαϊμ προβάλλει μεγάλες απαιτήσεις για να φιλοξενήσει εφέτος ένα Γκραν Πρι.

Ακόμη και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 στις 5 Ιουλίου θα έχουμε το μεγαλύτερο διάλειμμα στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος, αφού θα έχουν μεσολαβήσει 217 ημέρες ανάμεσα στο Γκραν Πρι Βραζιλίας του 2019 και Αυστρίας του 2020. Το αγωνιστικό καλεντάρι μοιάζει με ένα παζλ στο οποίο προσθαφαιρούνται συνεχώς κομμάτια, φαίνεται όμως ότι διαμορφώνεται πλέον ένα πρόγραμμα με δύο αγώνες χωρίς θεατές σε κάθε μία από τις πίστες του Σπίλμπεργκ, του Σίλβερστον και του Ουγγαρόρινγκ.

Θα ματώσει οικονομικά η Liberty

Όπως είχαμε αποκαλύψει, παίζει δυνατά και το σενάριο της επιστροφής του Γερμανικού Γκραν Πρι στο Χόκενχαϊμρινγκ, επίσης κεκλεισμένων των θυρών. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ωστόσο ότι οι υπεύθυνοι της Formula 1 ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις και προβάλλουν μεγάλες απαιτήσεις, ώστε να διοργανώσουν έναν αγώνα. Ετσι ζητούν όχι μόνον να μην πληρώσουν χρήματα για την πραγματοποίησή του, αλλά να λάβουν και αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τα κόστη της διοργάνωσής του. Όπως φαίνεται, η διάσωση του πρωταθλήματος θα κοστίσει ακριβά εφέτος στη Liberty.

O Ρούντολφ Ανσόμπερ.

Τα μηνύματα από την Αυστρία είναι ευχάριστα, ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη οριστικά από πλευράς της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υγείας της χώρας, Ρούντολφ Ανσόμπερ. Ο πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων ανέφερε ότι «δεν είμαι μεγάλος φίλος της Formula 1. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το καθοριστικό κριτήριο. Αυτά παραμένουν να είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και ένα καλό πρόγραμμα ασφαλείας». Ο Ανσόμπερ επεσήμανε ότι πρόκειται για απαράβατες προϋποθέσεις, ώστε να εισέλθουν στην Αυστρία εκατοντάδες άτομα από τις τρεις χώρες Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες έχουν μολυνθεί πολύ από τον κορονοϊό και θρηνούν συνολικά πάνω από 80.000 νεκρούς!

Εικονικό Γκραν Πρι Βραζιλίας

Σήμερα, στις 20.00 το βράδυ θα έχουμε άλλον έναν εικονικό αγώνα της Formula 1 και πιο συγκεκριμένα το Γκραν Πρι Βραζιλίας, το οποίο θα μεταδώσουμε όπως και τα προηγούμενα διαδικτυακά στο gazzetta. Φαβορί είναι ο Σαρλ Λεκλέρ, που αποδεικνύεται σε εξπέρ της ηλεκτρονικής κονσόλας, ενώ θα λάβουν μέρος συνολικά 20 οδηγοί μεταξύ των οποίων και ο Ντέιβιντ Σουμάχερ.

O Nτέιβιντ Σουμάχερ με τον πατέρα του Ραλφ.

Ο 19χρονος γιος του Ραλφ και ανιψιός του Μίκαελ Σουμάχερ θα κάνει ντεμπούτο με την ομάδα της Racing Point, ενώ ένας από τους δύο οδηγούς της Alpha Tauri θα είναι ο Χουάν Μανουέλ Κορέα. Ο Αμερικανός έχασε το ένα πόδι του μετά το φρικτό δυστύχημα στην πίστα του Σπα το 2019, όπου κόστισε τη ζωή στον Αντουάν Ιμπέρ και τώρα ονειρεύεται την επιστροφή του ακόμη και σε αγώνες με κανονικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!