Τα βιώματα που χαλύβδωσαν τον χαρακτήρα του Σαρλ Λεκλέρ

Gazzetta team
Τα βιώματα που χαλύβδωσαν τον χαρακτήρα του Σαρλ Λεκλέρ
Αν και μόλις 22 ετών ο Σαρλ Λεκλέρ έχει βιώσει στη ζωή του αρκετές οδυνηρές στιγμές, οι οποίες τον έχουν κάνει δυνατότερο άνθρωπο, τον ωρίμασαν και τον βοήθησαν να βάλει τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή του.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Σαρλ Λεκλέρ είναι ακόμη πολύ νέος, ωστόσο έχει βιώσει πραγματικά δράματα που έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα του και τη νοοτροπία του για τη ζωή. Ο 22χρονος οδηγός της Ferrari ένιωσε μεγάλη οδύνη το 2015, όταν πέθανε ο επιστήθιος φίλος του Ζουλς Μπιανσί μετά τον βαρύ τραυματισμό του στο Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Δύο χρόνια αργότερα έχασε ο Λεκλέρ τον αγαπημένο του πατέρα, πράγμα που άλλαξε και τις προτεραιότητές του.

O Λεκλέρ σε στιγμές ευτυχίας με τον πατέρα του.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μονεγάσκος στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’, «όλα όσα συνέβησαν στη ζωή μου και στην οικογένειά μου, επίσης και αυτό που συνέβη στον Ζουλς, με έκαναν δυνατότερο οδηγό και άνθρωπο».

Ανακούφιση η Μόντσα

«Φυσικά και εύχομαι να μην είχαν γίνει όλα αυτά, όμως με έκαναν δυνατότερο και ψυχικά. Και αυτό με βοήθησε και στην πίστα. Είδα επίσης, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από τη Formula 1, δηλαδή η οικογένεια. Αυτό με βοήθησε και πήρε την πίεση πάνω από τους ώμους μου. Επίσης με έκανε πιο ώριμο», συμπλήρωσε ο πιλότος της Scuderia.

Οι δύο φίλοι, Μπιανσί (αριστερά) και Λεκλέρ (δεξιά).

Ο Λεκλέρ αποκάλυψε στην κάμερα, ότι η περυσινή του νίκη στη Μόντσα ήταν «η ωραιότερη στιγμή» της ζωής του. Όπως δήλωσε «αυτή η νίκη ήταν μία ανακούφιση. Στη Μόντσα ήταν η πίεση τεράστια, αυτό ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα με τις συνεντεύξεις και τις ώρες που δίναμε αυτόγραφα στους οπαδούς. Μπορούσες να νιώσεις, ότι όλη η Ιταλία βρίσκεται στο πλευρό της Ferrari, για να νικήσουμε. Υπήρχε λοιπόν πολύ μεγάλη πίεση και επίσης στον αγώνα έβλεπα συνεχώς πίσω μου τον Λιούις και τον Βάλτερι. Βρίσκονταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω μου, οπότε ήταν πραγματικά δύσκολα. Γι αυτό και χάρηκα τρομερά, επειδή νίκησα εκεί».

Xιλιάδες Ιταλοί παραληρούν μπροστά στο νικητή της Μόντσα, Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!