H Williams πήρε... δανεικά από τον πατέρα του οδηγού της

Πέτρος Σηφαλάκης
H Williams πήρε... δανεικά από τον πατέρα του οδηγού της
Στο πλαίσιο της οικονομικής της ενίσχυσης, η Williams, η ομάδα της Formula 1, εξασφάλισε ένα δάνειο από μια εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του Νίκολας Λάτιφι.

Πολλές ομάδες της Formula 1 θα έρθουν αντιμέτωπες με οικονομικά προβλήματα και μάλιστα, έχει ήδη προβλεφθεί ότι θα υπάρξουν και χρεοκοπίες. Η Williams δεν είναι η πιο... ακμαία ομάδα του γκριντ σε ο,τι αφορά την οικονομική της κατάσταση και ήδη είχε προβλήματα, οπότε τώρα έρχεται σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Σύμφωνα με το motorsport.com η ομάδα πήρε δάνειο από μια εταιρεία ονόματι Latrus Racing, η οποία ανήκει στον Μάικλ Λάτιφι, πατέρα του Νίκολας Λάτιφι που οδηγεί ένα από τα δύο μονοθέσια της ομάδας στη Formula 1.

Μάλιστα έβαλαν υποθήκη τις εκτάσεις που ανήκουν στην ομάδα, τα κτίρια, το εργοστάσιο και τον εξοπλισμό τους, καθώς το ποσό ξεπερνά τις 50 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Ο Μάικλ Λάτιφι ήδη έχει οικονομικές επαφές με τη Williams μέσω άλλης εταιρείας του, η οποία ονομάζεται Sofina και αποτελεί έναν από τους χορηγούς της ομάδας. Επίσης έχει στην κατοχή του ένα μέρος της McLaren και γενικά, πρόκειται για ένα ενεργό μέλος στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Δεν αποκλείεται η κίνηση που έκανε να έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εξαγορά της ομάδας λίγο μετά, καθώς τα έσοδά τους τα τελευταία χρόνια μειώνονται και η βιωσιμότητά της απειλείται. Η Κλερ Γουίλιαμς, είπε στο motorsport.com: «Ύστερα από την πώληση της Williams Advanced Engineering (WAE) το 2019, ξεκινήσαμε μια διαδικασία αναχρηματοδότησης. Μετά από τον υπολογισμό των διάφορων επιλογών μας, καταλήξαμε σε μια κοινοπραξία δανειστών με τους οποίους διαπραγματευτήκαμε. Το πακέτο που δανειστήκαμε μας παρέχει τους απαραίτητους πόρους που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!