Λεκλέρ: «Ίδρωσα σαν τρελός πριν τον virtual αγώνα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λεκλέρ: «Ίδρωσα σαν τρελός πριν τον virtual αγώνα»
Ο Σαρλ Λεκλέρ κέρδισε στον ψηφιακό αγώνα που έγινε στη Formula 1 και στις δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ τον σύγκρινε και με τα κανονικά Γκραν Πρι!

Λόγω του κορονοϊού, η ηγεσία της Formula 1 λάνσαρε μια νέα σειρά ψηφιακών αγώνων για να κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τώρα που όλα τα πρωταθλήματα έχουν «παγώσει». Ο Σαρλ Λεκλέρ συμμετείχε για πρώτη φορά σε virtual αγώνα και κατάφερε να έρθει πρώτος, ενώ και άλλα ονόματα από τη Formula 1 έτρεξαν μαζί του, όπως ο Λάντο Νόρις της McLaren (δεν κατάφερε να τρέξει λόγω τεχνικών προβλημάτων), ο Τζορτζ Ράσελ της Williams (3ος), o Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo (5ος), ο Άλεξ Άλμπον της Red Bull (8ος) και ο Νίκολας Λάτιφι της Williams (10ος).

Ο αγώνας ήταν να γίνει στην πίστα του Ανόι στο Βιετνάμ όμως επειδή φέτος θα έμπαινε για πρώτη φορά αγώνας της Formula 1 εκεί και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το αρχικό πρόγραμμα του σπορ, δεν υπήρχε στο βιντεοπαιχνίδι. Οπότε, ο αγώνας «μεταφέρθηκε» στο Άλμπερτ Παρκ, εκεί που γίνεται το Γκραν Πρι Αυστραλίας στη Μελβούρνη! Ο Λεκλέρ μετά το πέρας του αγώνα, είπε:

«Εύκολο; Φυσικά και όχι, ήταν απίστευτα δύσκολο, καθόμασταν σε κάθισμα που είχε τις ίδιες δυνάμεις G που έχουμε και στο πραγματικό αυτοκίνητο όμως ίδρωσα σαν τρελός. Οι μύες δεν σε πονάνε όπως σε έναν αγώνα όμως η συγκέντρωση που χρειάζεται θέλει τρομερή προσπάθεια, για αυτό και ίδρωσα. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας» είπε ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari. Ο Λεκλέρ παρότι στις κατατακτήριες δοκιμές βγήκε δεύτερος, βρέθηκε στην pole position επειδή ο συμπαίκτης του που την είχε αρχικά, τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων εκκίνησης για παραβίαση των ορίων της πίστας. Στον αγώνα ξεκίνησε φανταστικά, έμεινε πρώτος και δεν τον απείλησε κανείς μέχρι το τέλος. Τερμάτισε με 15 δευτερόλεπτα διαφορά από την δεύτερο, δηλαδή μια... αιωνιότητα και κάτι σε αγωνιστικούς χρόνους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!