Ferrari: «Φέτος έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη σαν ομάδα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ferrari: «Φέτος έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη σαν ομάδα»
Σύμφωνα με τον Ματία Μπινότο, έγιναν πολλές συζητήσεις ανάμεσα στην ομάδα και τους οδηγούς και πλέον, η εμπιστοσύνη που έχουν μεταξύ τους, είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Σαρλ Λεκλέρ είχαν μερικές «δύσκολες» στιγμές το 2019. Μέσα στη σεζόν, ήρθαν αρκετές φορές αντιμέτωποι με αποκορύφωμα τον αγώνα της Βραζιλίας, ενώ οι εξελίξεις δεν άρεσαν καθόλου στη Ferrari που στη συνέχεια, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Ματία Μπινότο πιστεύει ότι το 2020 τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και βασίζεται σε πολλές συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ τους.

«Το τι συνέβη πέρυσι είναι πολύ σημαντικό και για τους δυο τους. Συζητήσαμε και πλέον έχουμε σαφήνεια στο τι θα πρέπει να περιμένω. Το συμφέρον της ομάδας είναι η κορυφαία προτεραιότητα, μαζί με το πρωτάθλημα κατασκευαστών που είναι ένα στοιχείο-κλειδί. Είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν μεταξύ τους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να δώσουμε οδηγίες εμείς, με βάση το συμφέρον της ομάδας.

Αν η ομάδα τα πηγαίνει καλά, τότε οι οδηγοί θα επωφεληθούν από αυτό. Είναι και οι δυο τους έξυπνοι τύποι, θα μάθουν ο ένας τον άλλο καλύτερα. Αυτό που συνέβη πέρυσι, όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και στη Ρωσία, όταν είχαμε το θέμα με τις εντολές της ομάδας, μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολύ και όταν συζητάς χωρίς κάλυψη, γνωρίζεσαι καλύτερα. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη σαν ομάδα και μεταξύ των οδηγών και αυτό θα μας βοηθήσει στη σεζόν του 2020» είπε ο Ματία Μπινότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!