Νοσοκομειακούς αναπνευστήρες θα φτιάξει η Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Νοσοκομειακούς αναπνευστήρες θα φτιάξει η Formula 1
Επτά ομάδες της Formula 1 βρίσκονται ενεργά στη μάχη κατά του κορονοϊού και θα επιστρατεύσουν τα εργαστήριά τους, για να δημιουργήσουν ιατρικό εξοπλισμό.

Το παγκόσμιο σύστημα υγείας δείχνει να «λυγίζει» με την επιδημία του κορονοϊού και τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα που έχουν καταγραφεί. Είναι λογικό, ότι οποιαδήποτε προσφορά ιατρικού εξοπλισμού είναι ευπρόσδεκτη και η Formula 1 δείχνει την ευαισθησία της σε τέτοια ζητήματα, έμπρακτα. Επτά ομάδες λοιπόν, θα αξιοποιήσουν τα υπερεξελιγμένα εργαστήριά τους για την κατασκευή νοσοκομειακών αναπνευστήρων, ένα πάρα πολύ σημαντικό μηχάνημα που βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ασθενείς του κορονοϊού με πρόβλημα στο αναπνευστικό.

Όπως γνωρίζουμε, ο στόχος του κορονοϊού είναι οι πνεύμονες, συνεπώς μια τέτοια βοήθεια σε εξοπλισμό θα μπορούσε να σώσει πάρα πολλές ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι ομάδες που προθυμοποιήθηκαν να κατασκευάσουν τους αναπνευστήρες είναι η Mercedes, η Williams, η Renault, η Haas, η Racing Point, η McLaren και η Red Bull, όλες όσες έχουν την έδρα τους στη Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή. Οι ανθρώπινες ζωές πάντα βρίσκονται ψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα, οπότε και η Formula 1 πράττει ανάλογα.

Ακόμη μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ξέρουμε όμως ότι θα γίνει «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι» όπως είπε ο επικεφαλής της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ. Επίσης, δεν θα γίνουν όλοι οι αγώνες, όπως επίσημα ανακοινώθηκε. Ο κορονοϊός οδήγησε σε ακόμη μια αναβολή, για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν και ίσως να μην έχουμε... τελειώσει με τις αλλαγές καθώς το ίδιο λέγεται ότι θα συμβεί και με τον αγώνα του Μόντρεαλ στον Καναδά. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας πάνω στον πλανήτη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!