ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Tι φοβάται ο...ατρόμητος Μαξ Φερστάπεν

Tι φοβάται ο...ατρόμητος Μαξ Φερστάπεν

O Mαξ Φερστάπεν

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δήλωσε ότι στους αγώνες δεν φοβάται βασικά τίποτα, όμως στη ζωή υπάρχουν κάποια πράγματα μπροστά στα οποία νιώθει πραγματικό φόβο και τα αποστρέφεται.

Χειμαρρώδης ήταν ο Μαξ Φερστάπεν σε πρόσφατη συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή ABtalks. O Oλλανδός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, στους στόχους του, αλλά και σε ατομικά του χαρακτηριστικά, όπως αν είναι θαρραλέος ή φοβάται. Ο νεαρός οδηγός της Red Bull αυτοχαρακτηρίστηκε ως «ατρόμητος» αν και τόνισε τα εξής: «Nαι στα περισσότερα πράγματα είμαι άφοβος, στον αγώνα σίγουρα. Ωστόσο φοβάμαι τους καρχαρίες και τις μεγάλες αράχνες, οι μικρές είναι o.k. Και τα φίδια δεν μου αρέσουν βασικά, ακριβώς όπως και οι κροκόδειλοι. Αυτά τα πράγματα μου προκαλούν λίγο φόβο». Πάντως ο Φερστάπεν υπογράμμισε, ότι «δεν υπάρχουν πολλά πράγματα» στη δουλειά του που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν φόβο.

Ο 22χρονος ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών και έγινε έτσι ο νεότερος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος, αλλά και ο μικρότερος που έχει νικήσει σε Γκραν Πρι. Μάλιστα εφέτος φιλοδοξεί να γίνει και ο νεαρότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Φέτελ. Ήδη έχει κατακτήσει 8 νίκες, όμως δεν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ αλλά οι τίτλοι καθώς θεωρείται παρά το νεαρό της ηλικίας του έμπειρος οδηγός. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τους πρώτους αγώνες του στη Formula 1 στην τωρινή ηλικία του Φερστάπεν, δηλαδή στα 22 του!

O Φερστάπεν πανηγυρίζει την πρώτη νίκη του στη Formula 1.

Όνειρο ζωής και επάγγελμα

Ο Ολλανδός θυμάται αυτές τις πρώτες στιγμές και περιγράφει τα συναισθήματά του: «Φυσικά ήταν το όνειρό μου, να τρέξω στη Formula 1. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, ειλικρινά δεν μπορούσα να περιμένω πλέον. Ποτέ μου δεν έκανα βασικά σκέψεις σχετικά με την ηλικιακή διαφορά ή ότι είμαι ακόμη τόσο νέος. Για εμένα ήταν απλά σπουδαίο, που τα κατάφερα τόσο νωρίς. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Όσο νωρίτερα, τόσο περισσότερο μπορείς να το απολαύσεις».

Όμως ο νεαρός οδηγός αναφέρθηκε και στο τώρα λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ακόμη το χαίρομαι. Είναι το όνειρό μου, όμως με τα χρόνια –αρχής γενομένης από αυτή την αναστάτωση στην αρχή έως το σημερινό χρονικό σημείο- είναι πλέον η δουλειά μου. Θέλω να φέρνω καλές επιδόσεις και να κατακτώ νίκες στους αγώνες. Ελπίζω μία ημέρα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Ο Φερστάπεν τόνισε ότι δεν έχει κάποιο πενταετές ή δεκαετές πλάνο στο μυαλό του, λέγοντας ότι «ποτέ δεν ξέρεις. Τα πράγματα αλλάζουν κάθε χρόνο ή ακόμη και κάθε μήνα. Γι αυτό δεν ασχολούμαι πραγματικά με αυτό».