Ύποπτα για κοροναϊό τρία άτομα από McLaren και Haas 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ύποπτα για κοροναϊό τρία άτομα από McLaren και Haas 
Σε καραντίνα βρίσκεται η Formula 1 τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται ότι ο ιός μπήκε μέσα στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ. Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα.

Η Formula 1 σχεδίαζε να εκκινήσει κανονικά το πρόγραμμά της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αυτό το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο ο κοροναϊός φαίνεται ότι χτύπησε την πόρτα της Formula 1 και τρία άτομα είναι ύποπτα, που εργάζονται στη McLaren και τη Haas. Ακόμη αναμένεται η απάντηση, καθώς το τεστ για τον κοροναϊό διαρκεί κάποιες ώρες, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όμως βρίσκονται ήδη στην απομόνωση, για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, υπήρξε ανακοίνωση ότι το φημισμένο ξενοδοχείο "The Albert Park" δίπλα στην πίστα, έπρεπε να κλείσει, πάλι εξαιτίας του κοροναϊού, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί αν τελικά θα επηρεαστεί ο αγώνας ή όχι. Λέγεται, ότι μπορεί να μη πραγματοποιηθεί τελικά. Ήδη έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε να αναβληθεί. Σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα (change.org), μαζεύουν ψήφους και έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 9.000 υποστηρικτές, μέχρι τώρα. Η εκστρατεία ονομάζεται «μη φέρετε τον κοροναϊό στη Μελβούρνη» και αναμένεται ότι θα πάρει μεγάλη έκταση στις επόμενες ώρες.

Απαγορεύεται να μπουν Ιταλοί στην Αυστραλία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας περίμενε τον κόσμο της Formula 1 να μαζευτεί στη Μελβούρνη και στη συνέχεια, απαγόρευσε την είσοδο στους Ιταλούς πολίτες, λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν εμφανιστεί στη χώρα. Η αναμονή υπήρξε για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι άνθρωποι της Ferrari, της Alpha Tauri και της Pirelli, όπου έχουν πολλούς Ιταλούς στα τιμ τους.

Τέλος και τα αυτόγραφα

Ακόμη ένα μέτρο που πήρε η Formula 1 ήταν να απαγορεύσει τις συναντήσεις των οδηγών με τον κόσμο. Κανονικά, οι οπαδοί μπορούν να συναντήσουν τους πιλότους και να φωτογραφηθούν μαζί τους, να πάρουν αυτόγραφα και να τους μιλήσουν, όμως για να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού, δεν θα επιτρέπεται προσωρινά. Θα δημιουργηθεί ωστόσο ένα νέο μοτίβο επικοινωνίας του κόσμου με τους αστέρες της Formula 1, που θα τους κρατάνε μεν σε μια απόσταση, όμως θα μπορούν να τους μιλήσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!