«Άπιαστος» ο Μπότας στην τρίτη ημέρα δοκιμαστικών

Πέτρος Σηφαλάκης
«Άπιαστος» ο Μπότας στην τρίτη ημέρα δοκιμαστικών
Η Mercedes επέστρεψε στην κορυφή με τον Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος κατάφερε να κάνει τον γρηγορότερο γύρο της ημέρας στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η έκτη και τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμαστικών στη Βαρκελώνη, μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας και μάλιστα, με ικανοποιητική διαφορά από τον χθεσινό του Φέτελ (-0,645'').

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Μπότας κατέχει και το ρεκόρ γύρου σε όλες τις ημέρες των δοκιμαστικών, κάνοντας χρόνο 1 λεπτού και 15,732 δευτερολέπτων στην τρίτη ημέρα. Ο πιλότος της Mercedes είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό σήμερα και δείχνει να τα έχει «βρει» απόλυτα με το νέο μονοθέσιο.

Μετά τον Μπότας, σειρά είχε ο Φερστάπεν, ενώ τρίτος είναι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Σαρλ Λεκλέρ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πέμπτος ο Λιούις Χάμιλτον, έκτος ο Εστεμπάν Οκόν και από εκεί και μετά, οι Πέρεθ, Σάινθ, Ράσελ και Κβίατ συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Γκροζάν, ο Ράικονεν, ο Μάγκνουσεν και ο Άλμπον ακολουθούν. Να σημειώσουμε ότι ο Μάγκνουσεν έχασε αρκετό από το χρόνο του καθώς αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα με τον συμπλέκτη του αυτοκινήτου του, ενώ ο Άλμπον είχε μια έξοδο από την πίστα το πρωί, στη στροφή 12. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι χρόνοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!