Ferrari: «Οι αντίπαλοί μας είναι γρηγορότεροι αυτή τη στιγμή»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ferrari: «Οι αντίπαλοί μας είναι γρηγορότεροι αυτή τη στιγμή»
Ο επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1, Ματία Μπινότο, πιστεύει ότι οι βασικοί τους αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι ταχύτεροι, όμως τονίζει ότι έχουν μπροστά τους πάρα πολύ χρόνο.

Στα χειμερινά δοκιμαστικά της Βαρκελώνης, βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα για τη νέα χρονιά. Φυσικά, δεν αντικατοπτρίζουν την απόδοση και τη φόρμα κάθε ομάδας, πήραμε όμως πολλές ενδείξεις και είδαμε ποιοι είχαν προετοιμαστεί καλύτερα. Η Ferrari δεν έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και αυτό μας παραξένεψε, μη μπορώντας να καταλάβουμε αν όντως είναι τόσο πίσω ή αν ακολουθεί κάποια στρατηγική. Ο Ματία Μπινότο, μετά το τέλος του πρώτου τριημέρου, είπε ότι η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι πιο αργή από τους βασικούς της αντιπάλους.

Οι δηλώσεις του Ματία Μπινότο

«Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο πέρυσι, πολλοί από τους αντιπάλους μας είναι γρηγορότεροι από εμάς αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι ακόμη είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρίνουμε το πόσο γρηγορότεροι είναι. Πρέπει να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα στις επόμενες ημέρες, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε όσο γρήγοροι είναι εκείνοι αυτή τη στιγμή. Αν έχουμε σκέψεις; Φυσικά και ναι. Έτσι συμβαίνει όταν δεν είσαι τόσο γρήγορος όσο θα ήθελες να είσαι. Αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Αυτές οι τρεις ημέρες ήταν πολύ σημαντικές για εμάς, επειδή τουλάχιστον συλλέξαμε δεδομένα και έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, ξέρουμε καλύτερα τους αντιπάλους μας πλέον. Αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι να δούμε αν εξελίξαμε το αυτοκίνητο προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε, όμως, μια πολύ μεγάλη σεζόν μπροστά μας με 22 αγώνες οπότε θα έχουμε άπλετο χρόνο για να το ανακαλύψουμε τελικά. Ας περιμένουμε για την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία για να δούμε την πραγματική απόδοση των ομάδων. Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι δεν είμαστε τόσο γρήγοροι όσο εκείνοι» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Ματία Μπινότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!