Formula 1: Ο Μπότας ταχύτερος στα πρώτα χειμερινά δοκιμαστικά 

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Ο Μπότας ταχύτερος στα πρώτα χειμερινά δοκιμαστικά 
Με το δεξί ξεκινά τη νέα σεζόν ο Βαλτέρι Μπότας της Mercedes, καταφέρνοντας να κάνει τον πιο γρήγορο γύρο στην πρωινή περίοδο των χειμερινών δοκιμαστικών στη Βαρκελώνη.

Η πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμαστικών στην πίστα της Βαρκελώνης είναι γεγονός και ο Βαλτέρι Μπότας «έκανε ποδαρικό» καθώς κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος! Ο πιλότος της Mercedes έθεσε χρόνο στο 1 λεπτό και 17,313 δευτερόλεπτα με τη μεσαία γόμα ελαστικών της Pirelli, σχεδόν 1 δέκατο ταχύτερος από τον πιο γρήγορο χρόνο που σημειώθηκε σε ολόκληρα τα περσινά χειμερινά δοκιμαστικά (από τον Χούλκενμπεργκ).

Formula 1

Η πρωινή περίοδος δοκιμαστικών έληξε χωρίς δράματα, με τουλάχιστον 50 γύρους από τις ομάδες. Δεν υπήρξε κάποιο ζήτημα αξιοπιστίας, δείγμα θετικό για τη δουλειά που έκαναν οι ομάδες με τους νέους κινητήρες. Μετά τον Βαλτέρι Μπότας, συναντάμε τον Σέρχιο Πέρεθ της Racing Point στη δεύτερη θέση των χρόνων, ενώ τρίτος, είναι ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull του. Να τονίσουμε εδώ, ότι ο Ολλανδός έκανε τους περισσότερους γύρους από όλους τους άλλους πιλότους στην πίστα, 91 στον αριθμό!

Σχετικά πίσω η Ferrari

Ο Κάρλος Σάινθ της McLaren βρίσκεται στην τέταρτη θέση και δείχνει ότι τα πορτοκαλί μονοθέσια ετοιμάζονται για ακόμη μια πολύ καλή χρονιά, ενώ ο Εστεμπάν Οκόν με τη νέα Renault RS20 ήρθε πέμπτος. Στην έκτη θέση, συναντάμε τον Τζορτζ Ράσελ της Williams, που έκανε 73 γύρους με το μονοθέσιό του και έβδομος, είναι ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. Όγδοος, βρέθηκε ο δοκιμαστής οδηγός της Alfa Romeo, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όπου οδήγησε τη C39, ενώ στην ένατη και τη δέκατη θέση βρέθηκαν οι Κέβιν Μάγκνουσεν και Ντανιίλ Κβιατ με Haas και Alpha Tauri (Toro Rosso) αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!