Η Renault μας δείχνει επιτέλους το μονοθέσιο του 2020! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Renault μας δείχνει επιτέλους το μονοθέσιο του 2020! (pics) 
Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι και την πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών για να δούμε τελικά το RS20, το νέο μονοθέσιο των Γάλλων, αν και η παρουσίασή του ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα.

Το επίσημο πρόγραμμα έλεγε ότι η Renault θα παρουσιάσει το μονοθέσιό της στα μέσα Φεβρουαρίου, όμως τελικά, το μόνο που έγινε ήταν μια παρουσίαση teaser φωτογραφιών απογοητεύοντας όσους περίμεναν να αντικρίσουν το RS20. Τελικά, στην πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμαστικών στην πίστα της Βαρκελώνης, είδαμε το μονοθέσιο στην τελική του μορφή. Όπως πάντα το μαύρο χρώμα με τις κίτρινες λεπτομέρειες αρέσει πολύ στο μάτι και απέσπασε καλά σχόλια.

Renault RS20

Ο Εστεμπάν Οκόν οδήγησε πρώτος το νέο μονοθέσιο και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο στόχος της Renault για το 2020 είναι να επανέλθει στο προσκήνιο της μεσαίας κατηγορίας. Πέρυσι, έφτασε έως και την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και η McLaren, που «ψωνίζει» κινητήρες από τη Renault, την πέρασε, φτάνοντας στην τέταρτη θέση!

Renault RS20

Η ομάδα έχει επενδύσει πολύ στο νέο της αυτοκίνητο. Φέτος με βάση τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, θα δούμε έναν... πόλεμο στη μεσαία κατηγορία, που μπορεί να προκαλέσει πολύ το ενδιαφέρον μας, ακόμη και να μας τραβήξει από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος! Η Renault τόνισε ότι τα χρώματα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο μονοθέσιο δεν θα παραμείνουν ως έχουν. Πρόκειται για έναν ειδικό χρωματισμό μόνο για τις χειμερινές δοκιμές και μετά, θα επαναφέρουν το μαύρο-κίτρινο χρώμα. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!