Γιατί δεν τιμώρησαν οι αγωνοδίκες τον Σεμπάστιαν Φέτελ

Gazzetta team
Γιατί δεν τιμώρησαν οι αγωνοδίκες τον Σεμπάστιαν Φέτελ
Η πρόωρη εκκίνηση του οδηγού της Ferrari περιορίστηκε σύμφωνα με τους αγωνοδίκες μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, όπως φάνηκε από τα στοιχεία του αναμεταδότη στο αυτοκίνητο.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Ουαλία - Κροατία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι αγωνοδίκες εξήγησαν, γιατί δεν τιμώρησαν τον Σεμπάστιαν Φέτελ για την πρόωρη εκκίνησή του στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι εικόνες δείχνουν μία κίνηση, ωστόσο πρόκειται για μία κίνηση εντός των επιτρεπομένων ορίων ανοχής του συστήματος πρόωρης εκκίνησης της Formula 1».

Επίσης, παραπέμπουν οι αγωνοδίκες στο άθρο 36.13 a) του κανονισμού, που γράφει ότι «στον οδηγό, που κινείται πριν το σήμα εκκίνησης, επιβάλλεται ποινή. Η απόφαση γι αυτό λαμβάνεται με βάση τον ειδικά εγκεκριμένο αναμεταδότη από τη FIA, που είναι τοποθετημένος σε κάθε αυτοκίνητο». Κάπως έτσι γλίτωσε ο Γερμανός οδηγός της Ferrari μία ενδεχόμενη ποινή, που θα τον έστελνε στα πιτ, θα τον καθυστερούσε και βέβαια δεν θα του επέτρεπε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, όπως έγινε τελικά στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας.

Ίσως έπαιξε πάντως και κάποιο ρόλο το γεγονός, ότι ο Φέτελ όχι μόνον δεν είχε κανένα αγωνιστικό όφελος από την πρόωρη κίνηση του μονοθεσίου του, αλλά αντίθετα σταμάτησε και έχασε πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει σαν σταματημένο στην εκκίνηση ο Μπότας, που νίκησε τελικά στον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!