Ο Λεκλέρκ για αντικαταστάτης του Ράικονεν

Ο Λεκλέρκ για αντικαταστάτης του Ράικονεν

Ο Λεκλέρκ για αντικαταστάτης του Ράικονεν

Τον 20χρονο Τσάρλς Λεκλέρκ “φωτογράφισε” ως αντικαταστάτη του Κίμι Ράικονεν στη Ferrari ο Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Ο Τσαρλς Λεκλέρκ έπειτα από μια επιτυχημένη χρονιά στην F2 και την επιβεβαίωση πως θα οδηγεί στο νέο πρωτάθλημα για την Alfa Romeo Sauber, είδε πρόσφατα μια ακόμη αχτίδα φωτός στο όραμα της αγωνιστικής θέσης στην Ferrari. O Σέρτζιο Μαρκιόνε μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κίμι Ράικονεν και τόνισε πως αν η ομάδα βρει το… κουμπί του τότε μπορεί να επιστρέψει στις εξαιρετικές του εμφανίσεις. 
 
Ο Ράικονεν δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης από τότο που επέστρεψε στην Σκουντερία, δηλαδή τέσσερα χρόνια τώρα και η ισχυρή παρουσία του Φέτελ στο πρωτάθλημα του 2017, έκανε ακόμη πιο αισθητή την απουσία του Φινλανδού από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. 
 
Ο Μαρκιόνε ωστόσο εξακολουθεί να τον θεωρεί.. Θεό (έτσι τον χαρακτήρισε), αλλά επεσήμανε πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια πέραν του 2018 για να επιστρέψει σε φόρμα. Ο Ράικονεν στα 38 του είναι ο γηραιότερος πιλότος στο πρωτάθλημα και σύμφωνα με το αφεντικό της Ferrari αν αντικατασταθεί θα είναι με έναν νέο πιλότο και πολλά υποσχόμενο. O Τσαρλς Λεκλέρκ τα συνδυάζει αυτά και επιπλέον προέρχεται και από την ακαδημία της Ferrari. 
 
“Εξετάζουμε τον Λεκλέρκ, τον Βερστάπεν και τον Τζιοβινάτσι και είμαι χαρούμενος που έχουμε επιλέξει τον Λεκλέρκ”, ήταν τα λόγια του.