Peugeot e-2008: Οικουμενική Ηλεκτροκίνηση

Peugeot e-2008: Οικουμενική Ηλεκτροκίνηση
Το μικρό SUV της Peugeot έχει φτιαχτεί για να κάνει ευκολότερη τη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή.

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πλέον μόδα, όπως ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, όχι ως βιτρίνα μελλοντικών τεχνολογιών αλλά ως βιώσιμες και πρακτικές λύσεις στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Η Peugeot το έχει καταλάβει αυτό πολύ καλά και έχει κάνει κάτι πολύ απλό: έχει σχεδιάσει δύο από τα πιο πρόσφατα και επιτυχημένα μοντέλα της -το μικρό SUV2008 και το σουπερμίνι 208- με αυτό το δεδομένο υπόψη.

Το ηλεκτρικό e-2008, που είναι το αντικείμενο αυτής της δοκιμής, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που διαβάσατε παραπάνω. Η Peugeot είχε αποφασίσει εξαρχής ότι το ίδιο αμάξωμα θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκδόσεις, ανεξάρτητα από τον κινητήρα που θα τις κινεί και το καύσιμο που θα χρησιμοποιούν. Έτσι, αν πάρετε ένα ηλεκτρικό 2008 και το βάλετε δίπλα σε ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο και αρχίσετε να σημειώνετε τις διαφορές τους, η λίστα που θα φτιάξετε θα είναι πολύ μικρή και θα περιορίζεται στη μάσκα, στο σήμα “e” στα φτερά και στην απουσία εξάτμισης.

Αν κάποιος έχει μπει μέσα σε ένα «συμβατικό» 2008 και ύστερα μπει στο ηλεκτρικό δεν θα αντιληφθεί καμία απολύτως διαφορά. Θα βρεθεί στο ίδιο φρέσκο, ευρύχωρο και ποιοτικό εσωτερικό, όπου η τεχνολογία και η προσοχή στη λεπτομέρεια πρωταγωνιστούν. Στο e-2008 φυσικά υπάρχει το...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!