Ένα μεγάλο σκαλί ψηλότερα το Skoda Scala

Γιώργος Βαρίνος
Ένα μεγάλο σκαλί ψηλότερα το Skoda Scala
Τόσο η εμπορική όσο και η τεχνολογική πορεία της Skoda είναι συνεχώς ανοδικές, με μοντέλα όπως το Scala να το αποδεικνύουν εμφατικά.

Ακόμα και το όνομα του νέου μικρού – μεσαίου μοντέλου της Skoda είναι προφανές για το δρόμο που έχει πάρει η τσέχικη μάρκα: αυτόν της ανέλιξης σε όλους τους τομείς, με διατήρηση ωστόσο της value for money διάστασης και της κορυφαίας πρακτικότητας.
Πρώτα με το Octavia και στη συνέχεια με τα περισσότερα από τα μοντέλα της γκάμας της, η Skoda φαίνεται ότι έχει μελετήσει άψογα το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Αυτό δηλαδή που αγοράζει κατά βάση με λογικά κριτήρια, χωρίς να παρασύρεται από το εκτόπισμα της μάρκας ή τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για αλλαγή τρόπου ζωής με την αγορά ενός αυτοκινήτου.

«Δεν χρειάζεται να αλλάξεις εσύ, θα φτιάξουμε εμείς ένα αυτοκίνητο που θα σου ταιριάζει» είναι το μήνυμα που δίνει η Skoda σε κάθε οικογενειάρχη, ο οποίος κυριολεκτικά τα θέλει όλα. Και στη σωστή τιμή. Γι’ αυτό άλλωστε η Skoda επέλεξε σοφά τα διαθέσιμα συστατικά από το VW Group. Πήρε, για παράδειγμα, το μικρό πλαίσιο MQB A0 του Polo αλλά αύξησε το μεταξόνιο στο επίπεδο του Golf (2.649 μέτρα). Έτσι προσφέρει μεγάλους χώρους για τέσσερα άτομα με τα μέτρα της κατηγορίας και επίσης ένα χορταστικό πορτ μπαγκάζ 467 λίτρων. Από την άλλη πλευρά, το βάρος παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο, καθώς στην έκδοση της δοκιμής δεν ξεπερνά...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!