Δεν πάει ΗΠΑ το «αγροτικό» της Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν πάει ΗΠΑ το «αγροτικό» της Mercedes
Η γερμανική φίρμα διευρύνει την γκάμα των επαγγελματικών της και θα παρουσιάσει σύντομα ένα Pick-Up, ωστόσο αυτό δεν θα φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Είναι γνωστό πως στις ΗΠΑ λατρεύουν τα ημιφορτηγάκια, ωστόσο η Mercedes-Benz αποφάσισε πως το δικό της δεν θα είναι διαθέσιμο. Η συγκεκριμένη είδηση είναι επίσημη, αφού η Renault σε ένα δελτίο τύπου της αναφέρει τη συνεργασία της Daimler με τον όμιλο Renault-Nissan, αφού το «αγροτικό» της Mercedes θα βασίζεται στο νέο Navara NP300.

Το κομμάτι που επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αναφέρει πως «το νέο Pick-Up του ενός τόνου της Mercedes έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύψει τις ειδικές ανάγκες των πελατών της στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική και τη Λατινική Αμερική», χωρίς να αναφέρονται πουθενά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Πάντως, παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται στο Nissan Navara και το Renault Alaskan, η γερμανική φίρμα υποστηρίζει πως θα διαφοροποιείται αισθητά και πως θα έχει υλικά ανώτερης ποιότητας στο εσωτερικό του.

Θα είναι μια πραγματική Mercedes στο κομμάτι της πολυτέλειας και θα είναι πιο ακριβή από τα «αδέρφια» της, αλλά και από τα Toyota Hilux, Ford Ranger και Volkswagen Amarok. Στη «βάση» της γκάμας ίσως χρησιμοποιηθεί το κορυφαίο μοτέρ πετρελαίου των 2.3 λίτρων του Navara, όπου με τη βοήθεια από δύο τούρμπο αποδίδει 190 ίππους, ενώ στην κορυφή θα υπάρχει ένα V6 των 3.0 λίτρων με ισχύ περίπου 260 αλόγων και 620 Nm ροπής, σύμφωνα με φήμες. Αργότερα μέσα στο χρόνο, θα μάθουμε περισσότερα για το νέο Pick-Up μοντέλο που ετοιμάζει η Mercedes-Benz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!