Το έχει πάρει από τώρα ο Οζιέ

Νίκος Τσιώκος
Το έχει πάρει από τώρα ο Οζιέ
Όσο κάποιοι οδηγοί απλά πανηγυρίζουν νίκες στο WRC, ο Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Προβάδισμα για Volkswagen στους κατασκευαστές.

Ένα... μίνι πρωτάθλημα φαίνεται πως διεξάγεται από τη δεύτερη θέση και πίσω, όσον αφορά το WRC, αφού ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχει ξεφύγει αρκετά στη βαθμολογία, τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι πέντε αγώνες από τους 14 της σεζόν.

Ο Γάλλος είναι στους 114 βαθμούς, με τον δεύτερο Αντρέας Μίκελσεν να έχει μόλις 67, που σημαίνει διαφορά 47 πόντων, και δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη συνέχεια, αφού αναμένεται να πάρει κι άλλες νίκες. Έτσι, έχει ουσιαστικά κατακτήσει από τώρα τον τέταρτο, και μάλιστα σερί, τίτλο της καριέρας του.

Στους κατασκευαστές, επίσης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τη Volkswagen να προηγείται με 145 βαθμούς έναντι 96 της Hyundai (διαφορά 49 πόντων) και να οδεύει προς ένα ακόμη πρωτάθλημα. Βέβαια, μένει να δούμε αν όλα αυτά θα αλλάξουν το 2017, καθώς θα έχουμε αλλαγές στους κανονισμούς και επιστροφή της Citroen, η οποία απέχει φέτος για να εστιάσει αποκλειστικά στη δουλειά ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Βαθμολογία οδηγών

Οζιέ 114

Μίκελσεν 67

Όστμπεργκ 58

Πάντον 57

Σόρντο 56

Λάτβαλα 37

Μικ 26

Τανάκ 24

Νεβίλ 23

Καμιγί 14

Βαθμολογία κατασκευαστών

Volkswagen Motorsport 145

Hyundai Motorsport 96

M-Sport WRT 82

Volkswagen Motorsport II 70

Hyundai Motorsport N 51

DMACK WRT 30

Jipocar Czech National Team 12

Yazeed Racing 4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!