Δύο χρόνια κι ακόμα παλεύει ο Σουμάχερ

Νίκος Τσιώκος
Δύο χρόνια κι ακόμα παλεύει ο Σουμάχερ
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε το πολύ σοβαρό ατύχημα κάνοντας σκι και ο εφτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ακόμα δίνει τη δική του μάχη.

Το ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ποτέ δεν παρατάει τη μάχη είναι γνωστό και έτσι πράττει το ίδιο σε αυτή που δίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα έγιναν την 29η Δεκεμβρίου 2013 στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Γερμανός είχε πάει για σκι με τον γιο του Μικ, όμως ποτέ δε φανταζόταν ότι εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει ένας... Γολγοθάς για τον ίδιο και την οικογένειά του. Αφού, λοιπόν, χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, το κράνος του έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα είχε πεθάνει ακαριαία, αν δε φορούσε το κράνος. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου μπήκε σε κώμα και χρειάστηκε αρκετές επεμβάσεις, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία. Βέβαια, η είδηση σόκαρε τους πάντες, με τα μηνύματα ευχών για ταχεία ανάρρωση να... δίνουν και να παίρνουν.

Στις 7 Μαρτίου 2014 οι γιατροί του ανέφεραν ότι είναι σταθερή η κατάστασή του, ενώ στις 4 Απριλίου ακολούθησε η ανακοίνωση ότι ο «Σούμι» δείχνει στιγμές συνείδησης, ενώ σταδιακά έβγαινε από το κώμα, καθώς οι γιατροί ξεκίνησαν τη διαδικασία αφύπνισης.

Στα μισά του Ιουνίου βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανέκτησε τις αισθήσεις του, αφού ξεκίνησε να έχει επαφή με το περιβάλλον και στις 16 του ίδιου μήνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο CHUV στη Λωζάννη, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του στην Ελβετία.

Εκεί πήγε στις 9 Σεπτεμβρίου, με την πολυτελή βίλα του βέβαια να θυμίζει νοσοκομείο, καθώς τοποθετήθηκαν ειδικά μηχανήματα, ενώ... επιστρατεύτηκε μία ολόκληρη ομάδα γιατρών για να τον επιβλέπουν. Τον Νοέμβριο του 2014 αναφέρθηκε ότι είναι παράλυτος σε αναπηρική καρέκλα, δεν μπορεί να μιλήσει και έχει προβλήματα μνήμης.

Μέσα στο 2015 δεν έχουν... βγει και πολλά προς τα έξω, με τη μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, να αποκαλύπτει εντός του Μαΐου ότι η κατάστασή του βελτιώνεται μεν, αλλά με γοργούς ρυθμούς, με δεδομένη τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η τελευταία είδηση, πάντως, είχε να κάνει με νομική υπόθεση, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι η κοινή γνώμη δε δικαιούται να λαμβάνει ενημέρωση για την πορεία της υγείας του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο «Σούμι» εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη, άπαντες ευχόμαστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα καλά, αν και είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν το περίφημο ατύχημα στις Άλπεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!