Ποινή πέντε θέσεων για Φερστάπεν

Νίκος Τσιώκος
Ποινή πέντε θέσεων για Φερστάπεν
Ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ του αγώνα στον Καναδά δέχτηκε ο Μαξ Φερστάπεν για το ατύχημα με τον Ρομάν Γκροζάν. Κατηγόρησε τον Γάλλο ο Ολλανδός.

Υπεύθυνος για το ατύχημα με τον Ρομάν Γκροζάν στον 64ο γύρο του αγώνα στο Μονακό θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός χτύπησε από πίσω τον Γάλλο στη μάχη για τη βαθμολογούμενη δεκάδα και κατέληξε στις μπαριέρες χωρίς να τραυματιστεί. Έτσι, τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ του αγώνα στον Καναδά, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ το τριήμερο 5-7 Ιουνίου, ενώ στην αγωνιστική του άδεια προστέθηκαν δύο βαθμοί ποινής.

Πάντως, ο πιλότος της Toro Rosso κατηγόρησε αυτόν της Lotus ότι φρέναρε νωρίτερα. «Στον προηγούμενο γύρο φρέναρα στο ίδιο σημείο, αλλά στον γύρο που είχαμε το ατύχημα φρέναρε 10-15 μέτρα νωρίτερα. Αν πλησιάσεις τόσο ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει χώρος και δεν μπορείς να πας πουθενά.

Προσπάθησα να το αποφύγω και ίσως γινόταν προσπέραση, αλλά φρέναρε νωρίτερα απ' ό,τι στον προηγούμενο γύρο. Λογικά, σε όλον τον αγώνα φρενάρεις εντός πέντε μέτρων. Φρέναρε 10-15 μέτρα νωρίτερα. Είναι πολύ επικίνδυνο. Τη στιγμή που το αντιλήφθηκα ήταν πολύ αργά επειδή δεν περιμένεις κάποιος να φρενάρει τόσο νωρίς», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!