Ιστορίες με δράκους και φίδια (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ιστορίες με δράκους και φίδια (vid)
Αν δεν έχεις ιδέα από αυτοκίνητα, από τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου θα περίμενες πιθανώς να βγαίνουν άλογα. Φίδια όμως;

Τίποτα στη ζωή δεν είναι απίθανο. Πόσο πιθανή όμως είναι η εμφάνιση ενός φιδιού μέσα από τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου –και μάλιστα την ώρα που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο;

Τόσο που θα μπορούσε να σημαίνει, για κάποιον με απέχθεια στα ερπετά και όχι μεγάλη ψυχραιμία, ακόμα και απώλεια του ελέγχου, με αποτέλεσμα το ατύχημα. Ωστόσο ο Τεξανός Σουέιντ Μόγιερς όχι μόνο δεν «μάσησε», αλλά ταυτόχρονα ζήτησε από τον συνεπιβάτη και φίλο του Ζάκαρι Γουάιατ να καταγράψει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου την απρόσμενη εμφάνιση.

Λογικά το video κάνει το γύρο του κόσμου, με το φίδι που ονομάζεται «Bullsnake» (ταυρόφιδο), να μην αποτελεί απειλή για κανένα, καθώς δεν είναι δηλητηριώδες. Το ερπετό που έχει μήκος από 1 έως και 2 μέτρα συνήθως είναι μάλιστα εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς, όπως τα περισσότερα φίδια, έχει μεγάλη όρεξη για τρωκτικά.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος, που το συγκεκριμένο φίδι βρέθηκε εν τέλει στη δεινή θέση να κόβει βόλτες στους δρόμους, εντός του ιδιαίτερα ανθυγιεινού περιβάλλοντος ενός κινητήρα. Τα τρωκτικά έχουν την τάση να επισκέπτονται για γεύμα και δείπνο τους ιμάντες και τα πλαστικά μέρη που κρύβει το διαμέρισμα του κινητήρα, οπότε το φίδι μπορεί να ακολούθησε το τρωκτικό ως εκεί. Τα πράγματα όμως είναι ανεκτά όσο ο κινητήρας δεν λειτουργεί. Όταν όμως πάρει εμπρός, όπου φίδι – φύγει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!