Ποιος Έλληνας θα τρέξει στο Μόντε Κάρλο;
Ένας Έλληνας οδηγός θα συμμετάσχει στον εναρκτήριο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με ένα Citroen DS3 WRC. Οι αλλαγές των κανονισμών και τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα των ομάδων, οδήγησαν FIA στη θέσπιση ενός θεσμού που θα απευθύνεται σε ιδιώτες με προηγούμενης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Ο νέος αυτός θεσμός ονομάζεται WRC Trophy και ο Σερδερίδης θα ακολουθήσει φέτος το έπαθλο με την αρχή να γίνεται από το Μόντε Κάρλο.
Ο αγώνας αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς του προγράμματος, καθώς οι ειδικές κρύβουν παγίδες σε πολλά σημεία τους για τα πληρώματα. Στην ίδια διαδρομή, μπορεί κανείς να συναντήσει κομμάτια στεγνής ασφάλτου, κομμάτια πάγου, αλλά και σημεία με χιόνι, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά την επιλογή των ελαστικών:.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιορδάνης Σερδερίδης αγωνίζεται στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, δίνοντας το παρόν ανελλιπώς από το 2014, με τις δύο τελευταίες του εμφανίσεις στον Πριγκιπάτο να μην έχουν στεφθεί με επιτυχία, αφού σημαδεύτηκαν από αντίστοιχες εξόδους.
Στον εναρκτήριο γύρο του θεσμού, ο Σερδερίδης θα οδηγήσει για πρώτη φορά εκτός Βελγίου το Citroen DS3 WRC: «Ο νέος θεσμός του WRC Trophy είναι μια καλή κίνηση από την Ομοσπονδία. Απευθύνεται καθαρά σε ιδιώτες, σε αντίθεση με την κατηγορία WRC2, στην οποία βλέπει κανείς εργοστασιακές ομάδες όπως η Skoda. Δυστυχώς είμαι ο μόνος που συμμετέχει στο θεσμό στο Μόντε Κάρλο, όμως από τη Σουηδία κι άλλοι ιδιώτες θα μπουν στο παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως σε αυτές τις συνθήκες θα με βοηθήσει πολύ η παραπάνω δύναμη της DS3 WRC, αλλά σίγουρα το αυτοκίνητο είναι πιο διασκεδαστικό σε σχέση με το R5 που οδηγούσα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Σερδερίδης.
Ας ευχηθούμε όλοι οι Έλληνες να είναι φέτος η χρονιά του «δικού μας» οδηγού και να καταφέρει να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση της καριέρας του. Go Ιορδάνης.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!
