Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Πώς θα αποφύγουμε τις ώρες αιχμής στο ταξίδι

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Πώς θα αποφύγουμε τις ώρες αιχμής στο ταξίδι
Η λήξη των περιορισμών στις μετακινήσεις αναμένεται να προκαλέσει φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης στις εθνικές οδούς.

Αν και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για άστατο καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εκτιμάται ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων θα εκδράμουν στην ύπαιθρο. Και αυτό διότι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Παρασκευή 4 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Οι απαγορεύσεις ισχύουν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 16:00-21:00 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 08:00-13:00, για το ρεύμα εξόδου, ενώ τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 15:00-21:00 για το ρεύμα εισόδου.

Η Ολυμπία Οδός, η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο από την Ελευσίνα έως την Πάτρα, ενημερώνει τους οδηγούς ότι αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία με ώρες αιχμής:
κατά την έξοδο
- την Παρασκευή 04/03/2022, από τις 17:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ και
- το Σάββατο 05/03/2022, από νωρίς τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 περίπου το μεσημέρι
και κατά την επιστροφή
- την Καθαρά Δευτέρα 07/03/2022, από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όσοι μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους εκτός των περιόδων αιχμής, θα ταλαιπωρηθούν λιγότερο και θα κερδίσουν χρόνο.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στο ύψος των κόμβων Μεγάρων (ΧΘ 38,5 - 39,5) και Πάχης (ΧΘ 42,3 - 43,3), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη απαραίτητα έργα ανακατασκευής παλαιών τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου και κατά τις ώρες αιχμής ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις.

(Πηγή φωτογραφίας: INTIME)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!