Μια Vespa για το σαλόνι σας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μια Vespa για το σαλόνι σας (vid)
Η Vespa ενώνει τις δυνάμεις της με την Lego και μας χαρίζουν ένα μοναδικό «παιχνίδι» για μεγάλους.

Η Lego, η διάσημη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών με τα εικονικά της τουβλάκια, έχει συνεργαστεί με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και κατασκευαστές μοτοσικλετών. Ποτέ όμως δεν είχε συνεργαστεί με την Piaggio και ιδιαίτερα με την θρυλική Vespa η οποία έχει μια πολύ βαριά κληρονομιά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική μάρκα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια scooter από το 1946 μέχρι σήμερα τα οποία έχουν φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η Lego λοιπόν, συνεργάστηκε στενά με την Piaggio για να κατασκευάσουν ένα μοναδικό κιτ μιας Vespa 125 της δεκαετίας του 1960. Το κιτ αποτελείται από 1.106 κομμάτια τα οποία έχουν μοναδικές λεπτομέρειες, ενώ αυτό το παιχνίδι είναι για «μεγάλα παιδιά» καθώς απευθύνεται σε άτομα 18 ετών και άνω.

Vespa

Η Vespa 125 της Lego είναι βαμμένη στο γαλάζιο χρώμα της Piaggio και διαθέτει λειτουργικό τιμόνι το οποίο στρίβει δεξιά και αριστερά χάρη σε έναν μηχανισμό από την Lego Technic. Στη δεξιά πλευρά του scooter, πίσω από το καπάκι μπορεί να δει κάποιος τον δίχρονο κινητήρα της Vespa, ενώ από στην αριστερή πλευρά υπάρχει η κλασική ρεζέρβα κρυμμένη κάτω από το κάλυμμα.

Vespa

Η μανιβέλα είναι λειτουργική, το ίδιο και το κεντρικό σταντ, ενώ πολύ όμορφη πινελιά είναι η διπλή σέλα και η σχάρα στο πίσω μέρος. Η πινακίδα αναγράφει το 23 Απριλίου 1946 την ημερομηνία δηλαδή που κατασκευάστηκε η πρώτη Vespa στον εργοστάσιο της Ποντεντέρα. Την Vespa 125 συνοδεύει ένα vintage κράνος με τα κλασικά γυαλιά της δεκαετίας του 1960, ενώ στο εσωτερικό της μάσκας υπάρχει και η στρογγυλή τσάντα με το λογότυπο της Vespa.

Η Vespa 125 της Lego κοστίζει περίπου 90 ευρώ και το μέγεθος του μοντέλου είναι 35 εκατοστά μήκος και 22 εκατοστά ύψος, ενώ το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από 1η Μαρτίου του 2022.

Ανάλυση της Lego Vespa 125.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!