Την Κυριακή το ελληνικό karting πατάει γκάζι

Πάνος Σεϊτανίδης
Την Κυριακή το ελληνικό karting πατάει γκάζι
Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί στο Kartodromo το Κύπελλο Ελλάδας Karting 2022.

Η αναμονή τελείωσε, ήρθε η ώρα για δράση και την πρώτη εγχώρια διοργάνωση karting για το 2022: το Κύπελλο Ελλάδας! Ο θεσμός επιστρέφει μετά από τρεις αγωνιστικές σεζόν και το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακής 27 Φεβρουαρίου.

Στη μάχη για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, θα δώσουν το «παρών» 17 ταλαντούχοι οδηγοί που θα μονομαχήσουν στο Kartodromo στο πλαίσιο δύο κατηγοριών: της Mini και της Junior.

Στη Mini έχουμε 13 αξιόμαχες συμμετοχές, οι πέντε εκ των οποίων υπάγονται στην Κλάση Mini B. Οι συμμετέχοντες θα έχουν για πρώτη φορά στη διάθεση τους κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting, μια εξέλιξη που φέρνει το Ελληνικό karting στο ίδιο επίπεδο με τις πιο προηγμένα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα του χώρου. Παράλληλα, μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Vega - επίσης προδιαγραφών FIA Karting.

Karting

Στην κατηγορία Junior συναντάμε τέσσερις διεκδικητές της νίκης. Εδώ, σύμφωνα με τους ανανεωμένους κανονισμούς karting της ΟΜΑΕ για το 2022 και σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, όλοι οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο κινητήρα. Τόσο στον αγώνα του Κυπέλλου όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε αυτή την κατηγορία θα χρησιμοποιηθούν σε αποκλειστική βάση κινητήρες Rotax Max Evo. Αντίστοιχα, νέα είναι και τα ελαστικά της LeCont, που ανέλαβε την κατηγορία μετά το σχετικό διαγωνισμό της ΟΜΑΕ.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κανονισμών, αξίζει να σημειωθεί πως το Κύπελλο Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί με την πιο παραδοσιακή δομή, με ημιτελικούς και τελικούς ανά κατηγορία, όχι με τη δομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που περιλαμβάνει δύο σκέλη και τελικό.

Τέλος, μετά από πρωτοβουλία της ΟΜΑΕ, στη στελέχωση του αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα των Αφιδνών, θα περιλαμβάνεται και ο έμπειρος Τεχνικός Έφορος, Μαριάνο Μαρκούτσι.

Κύπελλο Ελλάδας Karting

Το Κύπελλο Ελλάδας karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!