Έκθεση Αυτοκίνηση 2022: Επιστρέφει τον Μάιο, σε νέο χώρο

Κώστας Μπιτσικώκος
Έκθεση Αυτοκίνηση 2022: Επιστρέφει τον Μάιο, σε νέο χώρο
Η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών.

Το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα φιλοξενήσει την Αυτοκίνηση Anytime 2022. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 14 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 22 του μήνα. Η έκθεση δεν είχε διεξαχθεί το 2020 και το 2021, αρχικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και εν συνεχεία από την έλλειψη ημιαγωγών που είχε επηρεάσει την παραγωγή αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της Αυτοκίνησης Anytime 2022, στον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 50.000 τ.μ. θα παρουσιαστούν περισσότερα από 150 νέα μοντέλα αλλά και οι νέες τεχνολογίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παρουσίαση νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οχημάτων μικροκινητικότητας. Μέχρι το 2019, έδρα της έκθεσης ήταν το Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση, που θα αφορά την εξέλιξη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για το μέλλον των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επιστήμονες-ομιλητές, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους καθώς και να παρουσιάσουν τις τελευταίες σχετικές έρευνες και μελέτες.

Η Αυτοκίνηση Anytime 2022 τελεί υπό την Αιγίδα των:
1) Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
2) Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
3) Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
4) Υπουργείου Τουρισμού
5) Περιφέρειας Αττικής και
6) Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!