Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθησαν οι 18 συρμοί για τη βασική γραμμή (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθησαν οι 18 συρμοί για τη βασική γραμμή (vid)
Τα πρώτα δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2023. Τι ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε ανάρτησή του.

Με ένα βίντεο που παρουσιάζει την άφιξη στη Θεσσαλονίκη και των τελευταίων από τους 18 συρμούς του Μετρό, συνόδευσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τη σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, οι 18 συρμοί που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών.

«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκίνησαμε πριν λίγους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε στην Θεσσαλονίκη το Μετρό που περιμένει τόσα χρόνια. Το μετρό που της αξίζει», έγραψε ο κ. Καραμανλής.

Μετά και τις τελευταίες καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο Σταθμό Βενιζέλου, η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!