Γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη για το ηλεκτρικό SUV Fisker Ocean

Κώστας Μπιτσικώκος
Γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη για το ηλεκτρικό SUV Fisker Ocean
Στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών της Βαρκελώνης θα δει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό κοινό το ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικάνικης μάρκας.

Μπορεί στην Ευρώπη το όνομα Fisker να μην λέει πολλά, όμως πρόκειται για μία μάρκα που άρχισε να πουλά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από το 2011, με το Karma. Τώρα, με το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Ocean, θέλει να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, διαπιστώνοντας την εμπορική επιτυχία της Tesla.

To Ocean θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών Mobile World Congress, που θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Η Fisker ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του πενταθέσιου οικογενειακού SUV, μήκους 4,78 μέτρων, θα αρχίσει τον Νοέμβριο του 2022, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Πρόσφατα η Fisker άνοιξε στο Μόναχο το πρώτο της γραφείο επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ σχεδιάζει να έχει παρουσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Fisker Ocean

Η βασική έκδοση του Fisker Ocean (Sport) με αυτονομία 400 χλμ. κοστίζει 35.000 λίρες στη Μ. Βρετανία (περίπου 42.000 ευρώ). Η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού SUV ονομάζεται Extreme, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που εξασφαλίζουν τετρακίνηση και μεγάλη μπαταρία για αυτονομία άνω των 560 χλμ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσουμε το Fisker Ocean στην Ισπανία. Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική αγορά για την εταιρεία μας, καθώς από τον Νοέμβριο το Ocean θα κατασκευάζεται και σε εργοστάσιο στην Αυστρία. Εκτιμούμε ότι οι ετήσιες πωλήσεις στην Ευρώπη θα φθάνουν τις 60.000 αυτοκίνητα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Henrik Fisker.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!