Το ηλεκτρικό GT X-Over της Alpine έρχεται το 2025

Το ηλεκτρικό GT X-Over της Alpine έρχεται το 2025
Η γαλλική θυγατρική της Renault συνεχίζει την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό, καθώς συνεχίζει την εξέλιξη των νέων της μοντέλων.

Η Alpine έχει μπει για τα καλά στο προσκήνιο της αυτοκίνησης τα τελευταία χρόνια και το πρόγραμμά της έχει επεκταθεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η αρχή έγινε με τους αγώνες αντοχής και GT4 και επεκτάθηκε στη Formula 1 το 2021, καθώς πήρε τη θέση της Renault.

Στην αυτοκίνηση τώρα, η Alpine στοχεύει να παράγει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2026. Παράλληλα επιθυμεί να λανσάρει τρία νέα μοντέλα το χρονικό αυτό διάστημα. Αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι ένα νέο hot hatch μοντέλο, η νέα γενιά του Α110 και το crossover GT X-Over.

Τώρα η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε πως το GT X-One θα περάσει στην παραγωγή το 2025. Σύμφωνα με την ίδια το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο: «Θα συνδυάζει την ανταγωνιστική τεχνογνωσία της μάρκας και την εμπειρία του ομίλου στα ηλεκτρικά οχήματα και θα απαθανατίζει όλη την ιστορία στα σπορ οχήματα που καθορίζουν την Alpine».

H είδηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του Alliance 2030 των Renault, Nissan και Mitsubishi. Το μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV που έχει την ευελιξία να κατασκευάζονται εκεί σεντάν και crossover ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο εργοστάσιο της Alpine που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα θα είναι αυτό της Διέππης στη Νορμανδία. Η εταιρεία στοχεύει να κάνει το εργοστάσιο το κρυφό της όπλο, καθώς θα εξοπλίζει τα μοντέλα της με νέας τεχνολογίας εξαρτήματα. Ωστόσο προς ώρας κρατά τα χαρτιά της κλειστά και περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!