Ξεκίνησε η παραγωγή του Mazda CX-50

Ξεκίνησε η παραγωγή του Mazda CX-50
To νέο Mazda CX-50 πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο που κατασκεύασε από κοινού η ιαπωνική φίρμα με την Toyota στις ΗΠΑ.

Το 2022 ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο για τη Mazda καθώς προχωρά στην επέκταση της SUV γκάμας της με την έναρξη παραγωγής του νέου CX-50. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας κατασκευάζεται σε μια νέα παραγωγική μονάδα που δημιουργήθηκε από κοινού με την Toyota, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το CX-50 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda που κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το Mazda Toyota Manufacturing (MTM) είναι μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, με ετήσια δυναμικότητα 300.000 οχημάτων -150.000 για την κάθε μία. Το MTM σχεδιάστηκε ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας Mazda-Toyota που περιλαμβάνει την κοινή ανάπτυξη της τεχνολογίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα τα οποία έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και διαθέτουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Mazda CX-50

Τον CX-50 που παρουσιάστηκε περασμένο Νοέμβριο, σχεδιάστηκε για την αγορά της Βόρειας Αμερικής και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Το εν λόγω compact crossover, προηγείται των δύο μεγαλύτερων Crossover SUV που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

Το Mazda CX-60 με δύο σειρές καθισμάτων και το Mazda CX-80 με τρεις, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή βενζινοηλεκτρικών plug-in υβριδικών κινητήρων στην Γηραιά Ήπειρο για τους Ιάπωνες. Θα υπάρχει επίσης, ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος κινητήρας ανάφλεξης με συμπίεση Skyactiv-X και ένας πετρελαιοκινητήρας Skyactiv-D με ήπια υβριδικά συστήματα 48V. Τα κινητήρα αυτά συστήματα θα συνδυάζουν υψηλή απόδοση και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!