Formula 1: Τι πρέπει να κάνει η Mercedes για να διατηρήσει τον τίτλο

Formula 1: Τι πρέπει να κάνει η Mercedes για να διατηρήσει τον τίτλο
Η Mercedes-AMG Petronas αναλύει τις τεράστιες αλλαγές που θα δούμε στη Formula 1 το 2022 και το πόσο άλλαξε τη φιλοσοφία σχεδιασμού της.

Το 2022 οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 αλλάζουν δραματικά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη μιας νέας γενιάς μονοθεσίων. Οι ομάδες ξεκίνησαν το σχεδιασμό από λευκό χαρτί, καθώς η φιλοσοφία αεροδυναμικής έχει αλλάξει, με το πάτωμα πλέον να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Για το λόγο αυτό η εξέλιξη των μονοθεσίων ξεκίνησε από το 2020, με το budget cap να επηρεάζει σημαντικά τον προγραμματισμό των ομάδων. Μάλιστα ορισμένες ομάδες θυσίασαν τη σεζόν του 2021 ώστε να επικεντρωθούν στο 2022.

H Mercedes είναι μια από τις ομάδες που θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τη νέα αγωνιστική σεζόν. Για το λόγο αυτό θυσίασε πόρους από τη προηγούμενη χρονιά ώστε να είναι έτοιμη για το 2022. Τώρα, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τζέιμς Άλισον, μιλά για την τεράστια αλλαγή στους κανονισμούς και δεν κρύβει τα λόγια του.

«Είναι εύκολο να ξεχάσεις το τεράστιο μέγεθος των αλλαγών που φέρνουν οι νέοι κανονισμοί καθώς ασχολούμαστε πάρα πολύ καιρό με αυτούς. Δουλεύω στο σπορ τα τελευταία 30 χρόνια και ό,τι άλλο έχω δει στην καριέρα μου μοιάζει μικροσκοπικό σε σχέση με τους κανονισμούς του 2022. Υποπτεύομαι πως αν ψάξουμε στο Wikipedia όλες τις σεζόν στην ιστορία του σπορ, καμία αλλαγή δεν συγκρίνεται με αυτές», δήλωσε ο Βρετανός σε βίντεο της Mercedes στο Youtube.

Mercedes F1 2022

Επιπλέον αναφέρθηκε στις αλλαγές που έπρεπε να κάνει στη φιλοσοφία της η Mercedes για να παραμείνει στην κορυφή: «Οι κανονισμοί έχουν το διπλάσιο μέγεθος από τους προηγούμενους. Δεν είναι απλά τεράστιοι αλλά σχεδόν τελείως διαφορετικοί από αυτά που γνωρίζαμε. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να αλλάξουμε εντελώς την εμφάνιση του μονοθεσίου μας, έπρεπε να την ανακαλύψουμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις κάτι καινούργιο. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία. Όχι μόνο τα νέα εξαρτήματα, η αεροδυναμική είναι διαφορετική, τα φρένα, οι τροχοί, τα ελαστικά. Ακόμα και ο κινητήρας, που έχει υποστεί τις λιγότερες αλλαγές, πρέπει να ετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να παγώσει η εξέλιξή του για τρία χρόνια».

Η Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2021, όχι όμως αυτό των οδηγών για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή του σπορ. Η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου της μονοθεσίου στις 18 Φεβρουαρίου και πέντε ημέρες μετά θα βρεθεί στη Βαρκελώνη μαζί με τις υπόλοιπες 9 ομάδες για το πρώτο χειμερινό τεστ της σεζόν.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 του 2021.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!