Formula 1: Ο Φερστάπεν θέλει να βελτιωθεί ως οδηγός το 2022

Formula 1: Ο Φερστάπεν θέλει να βελτιωθεί ως οδηγός το 2022
Ο Μαξ Φερστάπεν έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον ανταγωνισμό για το 2022, καθώς στοχεύει να γίνει ακόμα ταχύτερος.

Το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Μαξ Φερστάπεν, καθώς ο οδηγός της Red Bull Racing ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και κέρδισε 10 αγώνες. Το έργο του δεν ήταν εύκολο, μιας και απέναντί του είχε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον.

To πρωτάθλημα του 2022 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με τις ομάδες και τους οδηγούς να ετοιμάζονται για μία νέα πρόκληση. Οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν σημαντικά την εμφάνιση των μονοθέσιων, με τις ομάδες να ξεκινούν το σχεδιασμό από λευκό χαρτί. Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο οδήγησής τους και σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά μικρότερης διαμέτρου λόγω των 18 ιντσών τροχών οι οδηγοί θα συναντήσουν μια πολύ διαφορετική πρόκληση.

Τη νέα γενιά μονοθέσιων προσδοκά να δαμάσει ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος θέλει να βελτιωθεί ως οδηγός στο 2022.

«Για εμένα ποτέ δεν είσαι ο τέλειος οδηγός. Ας πούμε πως για παράδειγμα είσαι στο 98% των δυνατοτήτων σου, εγώ προσπαθώ πάντα να βρω κάτι που θα βελτιώσω. Δεν σκέφτομαι πως υπάρχουν τομείς όπου μπορώ να βελτιώσω τρομερά, αλλά θέλω τις μικρές λεπτομέρειες ή το πώς μπορώ να επηρεάσω θετικά το αγωνιστικό τριήμερο. Πως μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα και το πώς θα μπορέσω να κατανοήσω καλύτερα το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες και τον αγώνα. Αυτές είναι οι διαφορές που πρέπει να κάνεις όπως επίσης και η κατανόηση των ελαστικών», δήλωσε ο Ολλανδός στο αφιέρωμα της CarNext που αποτελεί χορηγό του.

Μαξ Φερστάπεν F1

O Φερστάπεν το 2021 έζησε μια πολύ έντονη χρονιά κόντρα στον Λιούις Χάμιλτον και παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να ζήσει ξανά κάτι ανάλογο: «Προσωπικά δεν θέλω να είναι κάθε χρονιά όπως το 2021. Δεν πιστεύω πως θα αντέξεις για πολύ καιρό στη Formula 1 εάν ζεις τέτοιες σεζόν. Προφανώς και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ήταν μια φοβερή σεζόν, υπήρξαν πολλές απρόβλεπτες στιγμές. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μεταξύ τους και είναι πάντα καλύτερο από όταν μία ομάδα κυριαρχεί ή δύο teammates μάχονται».

Η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινά στις 18-20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν από την πίστα του Σακχίρ.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!