Formula 1: Η Alfa Romeo αλλάζει όνομα το 2022

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Alfa Romeo αλλάζει όνομα το 2022
Η Alfa Romeo θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2022 με νέα ταυτότητα.

H νέα σεζόν της Formula 1 βρίσκεται μόλις δύο μήνες μακριά, με όλες τις ομάδες να ετοιμάζονται δίχως διακοπή για μία ακόμα συναρπαστική χρονιά. Τα μονοθέσια νέας γενιάς θα κάνουν την εμφάνισή τους και πολλές ομάδες έχουν στηρίζουν πολλά στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα κάποιες θυσίασαν την προηγούμενη σεζόν ώστε να εστιάσουν στο 2022 με όλους τους οικονομικούς και εργατικούς πόρους.

Όμως μία ομάδα μας ετοίμασε μια μικρή έκπληξη για το 2022. Η Alfa Romeo θα αγωνιστεί με ένα τροποποιημένο όνομα και λογότυπο στο 2022. Το Alfa Romeo Racing, θα μετατραπεί σε Alfa Romeo F1 Team στην επίσημη λίστα συμμετοχών της FIA για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Σύμφωνα με την ίδια την Alfa Romeo: «Η ανακοίνωση του νέου ονόματος αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση για την ομάδα αλλά παράλληλα και τη διατήρηση της ταυτότητάς της, μέσω της δέσμευσης της Alfa Romeo για μακροχρόνια εμπλοκή στο θεσμό και τη συνεχή βελτίωση της πορείας της».

Alfa Romeo F1

Η Alfa Romeo έχει συμπράξει εμπορική συμφωνία με την ομάδα της Sauber για τη χρήση του ονόματός της στο σπορ. Η συνεργασία ξεκίνησε πίσω στο 2018 και ανανεώθηκε το 2021 για αρκετά χρόνια ακόμα. Ωστόσο το νέο συμβόλαιο δεν προϋποθέτει την ένταξη ενός οδηγού από την Ακαδημία της Ferrari στην ομάδα, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια με τους Σάρλ Λεκλέρ (2018) και Αντόνιο Τζοβινάτσι (2019-2021).

O CEO της Alfa Romeo, Φιλίπ Ιμπαρατό, δήλωσε για την αλλαγή ονόματος της ομάδας: «Για εμάς η προσθήκη του “F1 Team” στο όνομα της ομάδας είναι πολύ σημαντική και μας κάνει περήφανους. Είναι η επιτομή της δέσμευσης της Alfa Romeo στην κορυφαία μορφή αγώνων αυτοκινήτου, όπου η μάρκα έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας. Παράλληλα, αυτή η αλλαγή αντιπροσωπεύει το πνεύμα της ομάδας όπου η Alfa Romeo παίζει ηγετικό ρόλο. Με νέο όνομα, λογότυπο, νέους οδηγούς και το νέο μονοθέσιο που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί, είμαστε έτοιμοι για μια νέα συγκλονιστική σεζόν».

Το 2022 η Alfa Romeo θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 με δύο νέους οδηγούς. Ο Βάλτερι Μπότας έρχεται από τη Mercedes και φέρνει μαζί του τεράστια εμπειρία, ενώ για teammate θα έχει τον Κινέζο Γκουάνγιου Ζου που κάνει το βήμα από τη Formula 2.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!