RImac Technology: Ξεκίνησε τις εργασίες της η ανεξάρτητη θυγατρική της Rimac

Κώστας Παστρίμας
RImac Technology: Ξεκίνησε τις εργασίες της η ανεξάρτητη θυγατρική της Rimac
Η θυγατρική εταιρία της Rimac θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή συστημάτων ηλεκτροκίνησης.

Τον Νοέμβριο του 2021 η Rimac Automobili ανακοίνωσε μια εντελώς νέα δομή της εταιρείας της έχοντας παραχωρήσει μετοχές σε μεγάλους "παίχτες" της αγοράς. Το νέο Rimac Group που δημιουργήθηκε πλέον ανήκει στην Bugatti Rimac το 55% και στην Porsche το 45% και στόχος είναι η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων τόσο για την Bugatti όσο και για την Rimac.

rimac

Από τον Ιανουάριο του 2022 ξεκίνησε τις εργασίες της μια ακόμα εταιρεία του Ομίλου Rimac η οποία όμως θα έχει ανεξάρτητη λειτουργία από την Bugatti και την Porsche. Πρόκειται για την Rimac Technology η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την παράγωγη και εξέλιξη μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων υψηλών επιδόσεων. Η εταιρία θα συνεχίσει να έχει έδρα στην Κροατία και επικεφαλής θα είναι ο Μάτε Ρίματς, Διευθύνων Σύμβουλος και του Rimac Group.

rimac

Η Rimac Technology έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη. Η εμπειρία της από την κατασκευή του εκπληκτικού Nevera την έχει βοηθήσει να παρουσιάσει κορυφαία προϊόντα τα οποία κατασκευάζει από λευκό χαρτί και παραδίδει έτοιμα προς χρήση στον πελάτη. Οι συνεργασίες με τις Porsche, KIA, Koeningsegg, Aston Martin και Pininfarina έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα και πλέον δουλεύει πάνω και σε άλλα σχέδια κορυφαίων κατασκευαστών σε όλο τον κόσμο.

rimac

Στόχος της Rimac Technology είναι μέχρι το 2024 να είναι σε θέση αν προμηθεύει εκατοντάδες εξαρτήματα υψηλής απόδοσης σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα περιλαμβάνει από μικρά υβριδικά συστήματα, μέχρι ολοκληρωμένα πλαίσια με μπαταρίες και κινητήρες. Από το 2023 η εταιρεία θα μετακομίσει στις νέες εγκαταστάσεις Campus των 200.000 τ.μ. όπου θα μπορεί να απασχολήσει 2.500 εργαζόμενους. Εκεί θα περάσει στη νέα γενιά συστημάτων ηλεκτροκίνησης υψηλών επιδόσεων τόσο για τον Nevera όσο και για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!