Το Ντιτρόιτ θα γίνει ξανά το κέντρο του κόσμου της αυτοκίνησης

Κώστας Παστρίμας
Το Ντιτρόιτ θα γίνει ξανά το κέντρο του κόσμου της αυτοκίνησης
Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ επιστρέφει τον προσεχή Σεπτέμβριο αλλά το ερώτημα είναι ποιοι κατασκευαστές θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε η κορυφαία Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ήταν πίσω στον Ιανουάριο του 2019. Η θρυλική αυτή γιορτή του αυτοκινήτου, όπως και όλες οι υπόλοιπες, χτυπήθηκε σοβαρά από την πανδημία του Covid-19 με αποτέλεσμα το 2020 και το 2021 να μην ανοίξει τις πύλες της.

Το 2022 παρόλα αυτά ξεκίνησε καλά και παρότι η Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας είχε τα δικά της προβλήματα, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι διοργανωτές των Εκθέσεων Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσαν πως η μεγάλη Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις πρώτες ημέρες θα είναι για τον Τύπο και τους εμπόρους, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η προσέλευση του κοινού.

detroit

Το κέντρο Χάντινγκτον Πλέις θα φιλοξενήσει τις εσωτερικές δραστηριότητες, ενώ θα υπάρξουν και εξωτερικές δραστηριότητες σε όλο το κέντρο του Ντιτρόιτ. Ο ζεστός καιρός θα επιτρέψει στους διοργανωτές να δημιουργήσουν όμορφες δραστηριότητες σε πολλά σημεία της πόλης προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους φίλους του αυτοκινήτου.

Η Έκθεση του Ντιτρόιτ είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο του 2021, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά και πάλι ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε εν μέρει με το Motor Bella, μια μικρή έκθεση η οποία είχε διάρκεια 6 ημερών και πραγματοποιήθηκε 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Ντιτρόιτ. Ο Σεπτέμβριος είναι μακριά, ωστόσο αυτήν τη φορά όλοι ελπίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες δώσουν το παρόν στην θρυλική έκθεση της Αμερικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!