Formula 1: Ο νέος επικεφαλής της Aston Martin F1 λέγεται Μάικ Κρακ και έρχεται από την BMW

Formula 1: Ο νέος επικεφαλής της Aston Martin F1 λέγεται Μάικ Κρακ και έρχεται από την BMW
H Aston Martin έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε πως ο νέος επικεφαλής της ομάδας είναι ο Μάικ Κρακ.

H Aston Martin αποφάσισε να κάνει την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο 2021, καθώς ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάικ Κρακ στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. O Γερμανός θα αντικαταστήσει τον Ότμαρ Ζαφνάουερ που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από τη βρετανική ομάδα.

Ο Κρακ έχει πλούσιο βιογραφικό στο μηχανοκίνητο αθλητισμός, καθώς ήταν ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της BMW M από το 2014. Μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της γερμανικής φίρμας να εισέλθει στην κατηγορία Hypercar του WEC από το 2022. Επιπλέον πριν το ρόλο του στη BMW ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του αγωνιστικού τμήματος της Porsche. H Formula 1 δεν του είναι άγνωστη, μιας και ήταν στη Sauber και την BMW-Sauber για 10 χρόνια στην καριέρα του.

Maik Krack

Ο Μάικ Κρακ δήλωσε για τη νέα του περιπέτεια στη Formula 1 ως επικεφαλής της Aston Martin: «Είναι μεγάλη μου τιμή που κατέχω τη θέση του επικεφαλής στης Aston Martin και είμαι ευγνώμων στον Λόρενς Στρολ και τον Μάρτιν Ουίτμαρς που μου έδωσαν την ευκαιρία αυτή. Η Aston Martin είναι μια από τις μεγαλύτερες φίρμες στο κόσμο και με την επιλογή σκοπεύω να τιμήσω με ενθουσιασμό και έντονη ενέργεια το ρόλο που μου δόθηκε. Δουλεύω στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πάνω από 20 χρόνια και είχα δουλέψει μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2006 και το 2007 όταν ήταν δοκιμαστής στην BMW-Sauber. Έχω μεγάλο σεβασμό για τις ικανότητές του και είναι φανταστικό που θα συναντηθούμε ξανά. Ο Λανς Στρολ είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του επίσης».

Ο Κρακ είναι πλέον επίσημα ο νέος επικεφαλής της Aston Martin και θα δίνει αναφορά στον εκτελεστικό διευθυντή της Aston Martin, Μάρτιν Ουίτμαρς. Η ομάδα το 2022 διατηρεί τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ στο δυναμικό της και στοχεύει σε μια πολύ καλύτερη σεζόν από αυτή του 2021 που ολοκλήρωσε στην 7 θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 του 2021.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!