Η Aston Martin F1 ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της AMR22 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Aston Martin F1 ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της AMR22 (vid)
Η βρετανική ομάδα είναι η πρώτη αποκάλυψε πότε θα παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2022.

Μπορεί η σκόνη από το επεισοδιακό και αμφιλεγόμενο φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021 να μην έχει ακόμα καθίσει, όμως πλέον η προσοχή στρέφεται στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Το 2022 φέρνει θεμελιώδεις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, τα μονοθέσια αλλάζουν όψη και η τράπουλα σε ό,τι αφορά στις αγωνιστικές ισορροπίες ανάμεσα στις ομάδες, αναμένεται να ανακατευτεί για τα καλά.

Οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης θα πραγματοποιηθούν στις 23 με 25 Φεβρουαρίου, στην πίστα του Μονμελό, στη Βαρκελώνη. Έτσι, πριν από αυτές τις ημερομηνίες (ή ακόμα και το πρωί της Τετάρτης 23/2) θα δούμε και τα δέκα νέα μονοθέσια.

Η Aston Martin Cognizant Formula One Team έγινε η πρώτη που ανακοίνωσε επίσημα ημερομηνία αποκαλυπτηρίων του της «όπλου» με το οποίο φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στην κατάταξη. H AMR22 όπως θα είναι το επίσημο όνομά της, θα παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη βάση της Aston Martin Lagonda, στο Γκέιντον της Αγγλίας και θα προβληθεί διαδικτυακά. Θυμίζουμε πως η περυσινή ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Τζέμα Άρτερτον και συμμετοχή ακόμα και το κινηματογραφικού «James Bond» - Ντάνιελ Κρεγκ.

Πίσω από το τιμόνι της AMR22 που θα παίρνει ξανά ώθηση από υβριδικές μηχανές της Mercedes, θα είναι και το 2022 οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ. Το 2021 κατέλαβαν τη δωδέκατη και τη δέκατη-τρίτη θέση στη βαθμολογία, με 43 και 34 πόντους αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Aston Martin περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Η νέα σεζόν περιλαμβάνει 23 αγώνες και αρχίζει στις 20 Μαρτίου με το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Aston Martin F1

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για την ανατρεπτική σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!