Subaru Forester: Ανανεώθηκε και γιορτάζει 25 χρόνια επιτυχίες - Οι τιμές στην Ελλάδα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Subaru Forester: Ανανεώθηκε και γιορτάζει 25 χρόνια επιτυχίες - Οι τιμές στην Ελλάδα
Η Subaru στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων από την κυκλοφορία του Forester, παρουσίασε τη νέα εξηλεκτρισμένη έκδοση e-Boxer με ακόμα πιο πλούσια χαρακτηριστικά και αξοπλισμό.

Πίσω στο 1997 η Subaru πρωτοκυκλοφόρησε το Forester που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Τα τελευταία 25 χρόνια το Forester έχει καθιερωθεί ως ένα από τα best-sellers της γκάμας της ιαπωνικής φίρμας και έχει ξεπεράσει τις 357.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα, η συνολική παγκόσμια παραγωγή του φτάνει περίπου τα 4,5 εκατομμύρια μονάδες. Η τελευταία γενιά Forester παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση με αναβαθμισμένες νέες λειτουργίες ασφαλείας, περισσότερες δυνατότητες, βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και νέα χαρακτηριστικά άνεσης.

Το νέο Forester έχει στον βασικό του εξοπλισμό νέες τεχνολογίες ασφαλείας του EyeSight Driver Assist. Το βελτιωμένο EyeSight διαθέτει ευρύτερο οπτικό πεδίο με 11 λειτουργίες ασφαλείας μεταξύ των οποίων 3 νέες: Automatic Emergency Steering, Adaptive Cruise control με Lane Centering και Lane Departure Prevention που αναγνωρίζει επιπλέον ως λωρίδα την άκρη του δρόμου ή το γρασίδι.

Το σύστημα Pre-Collision Braking προσφέρει πλέον εκτεταμένη υποστήριξη για την αποφυγή σύγκρουσης σε διασταυρώσεις. Το Driver Monitoring System, η τεχνολογία της Subaru που αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και τον προειδοποιεί σε περίπτωση κούρασης ή απόσπασης προσοχής, που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του καθίσματός του, των καθρεπτών και του κλιματισμού, έχει εμπλουτιστεί με μια νέα λειτουργία ελέγχου χειρονομιών που επιτρέπει στον οδηγό να ανεβάζει και να μειώνει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία του αυτόματου συστήματος ελέγχου κλιματισμού με την κίνηση του χεριού του.

Subaru Forester

Το ανανεωμένο Forester πατάει στη Subaru Global Platform (SGP) που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση αποφυγής κινδύνου, ακόμα πιο γρήγορη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και πιο χαμηλούς κραδασμούς. Τα βελτιωμένα ελατήρια και οι αποσβεστήρες εμπρός και πίσω ανάρτησης παρέχουν άνεση και πιο ευέλικτο χειρισμό. Η συμμετρική μόνιμη τετρακίνηση (S-AWD), σήμα κατατεθέν των οχημάτων της Subaru, παρέχει άνεση κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ η Ενεργή Κατανομή Ροπής προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και επιδόσεις στις στροφές.

Tο MY2022 Forester προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό της συμμετρικής μόνιμης τετρακίνησης με το κινητήριο σύνολο e-BOXER. Ο 2-λιτρος κινητήρας DI BOXER συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέσα και κατά μήκος του συστήματος CVT Lineartronic, πετυχαίνοντας πιο ομαλή, 30% πιο γραμμική επιτάχυνση με απόκριση και ροπή υψηλής απόκρισης.

Το κινητήριο σύστημα Subaru e-BOXER προσαρμόζει την αναλογία κατανομής ισχύος μεταξύ του κινητήρα άμεσου ψεκασμού (DI) 2,0 λίτρων και του ηλεκτροκινητήρα ώστε να ταιριάζει με το στιλ και τις συνθήκες οδήγησης, εναλλάσσοντας μεταξύ 3 λειτουργιών οδήγησης: λειτουργία κινητήρα, λειτουργία ηλεκτροκινητήρα (EV) και λειτουργία Motor Assist. Από στάση ή σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτεί το όχημα για αθόρυβη οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος και της μπαταρίας, μπορεί να οδηγεί πλήρως ηλεκτρικά για αποστάσεις που κυμαίνονται έως περίπου 1,6 km και να φτάσει σε ταχύτητες έως και 40 km/h. Στις μεσαίες ταχύτητες, η ισχύς που συνδυάζεται τόσο από τον κινητήρα όσο και από τον ηλεκτροκινητήρα δίνει γραμμική απόκριση, επιτάχυνση με βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, ενώ στις υψηλές ταχύτητες ο 2λιτρος κινητήρας DI BOXER κινεί το όχημα ενώ επαναφορτίζει την μπαταρία.

Το σύστημα SI-DRIVE της Subaru προσφέρει στον οδηγό επιλογές διαχείρισης της απόδοσης του αυτοκινήτου διαλέγοντας μία από τις «Intelligent» και «Sport» λειτουργίες. Νέα προσθήκη στο Forester είναι το e-Active Shift Control που ενεργοποιείται αυτόματα όταν βρίσκεται στη λειτουργία «S» του SI-DRIVE για πιο ευέλικτη και γρήγορη οδήγηση, ειδικά σε δρόμους με στροφές.

Subaru Forester

Επίσης προστέθηκε μια λειτουργία ελέγχου που αποκαθιστά το X-Mode, με δυνατότητα αυτόματης επανασύνδεσης μόλις η ταχύτητα του οχήματος πέσει στα 35 km/h ή λιγότερο, επιτρέποντας στους οδηγούς να συγκεντρωθούν περισσότερο στην οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να χειριστούν ξανά το διακόπτη. Η λειτουργία Hill Descent Control που διατηρεί αυτόματα μια σταθερή ταχύτητα όταν είστε σε κατηφόρα χωρίς να πατάτε το φρένο, έχει βελτιωθεί έτσι ώστε το φρένο να απελευθερώνεται όταν πατηθεί περαιτέρω το γκάζι και να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την απελευθέρωση του γκαζιού. Ο οδηγός μπορεί να εστιάσει πλήρως στο τιμόνι ενώ οδηγεί.

Ακόμα πιο ευρύχωρο διαθέτει άνετη καμπίνα και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (509 λίτρα) χάρη στη συμπαγή μπαταρία που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στον διαθέσιμο χώρο (με το πίσω κάθισμα ανυψωμένο). Ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ φτάνει στα 1.779 λίτρα με τα καθίσματα κατεβασμένα, ενώ προσφέρει χώρο φόρτωσης μήκους έως και 1,98 μέτρων.

Το 2022MY Forester κάνει το ντεμπούτο βασίζόμενο στη σχεδιαστική φιλοσοφία «DYNAMIC X SOLID», με επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, μάσκα, προβολείς και καλύμματα προβολέων ομίχλης. Διατίθεται σε 3 χρωματισμούς, Cascade Green Silica, Brilliant Bronze Metallic και Autumn Green Metallic. Το Forester περιλαμβάνει οθόνη πλοήγησης 8 ιντσών και διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα infotainment συμβατό με Apple CarPlay και Android AutoTM.

Η τιμή του νέου Subaru Forester e-Boxer στην Ελλάδα ξεκινά από τα 39.990 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!