Formula 1: «Παίρνει ζωή» η πίστα στο Μαϊάμι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: «Παίρνει ζωή» η πίστα στο Μαϊάμι
Η πίστα που θα διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix στο Μαϊάμι βρίσκεται υπό κατασκευή και οι πρώτες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Formula 1 θα πραγματοποιήσει δύο αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022, με το Μαϊάμι να προστίθεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αγώνων. Η διοργάνωση αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην περιοχή της Φλόριντα ήταν διακαής πόθος του σπορ και πίστα θα κατασκευαστεί γύρω από το Hard Rock Stadium των Miami Dolphins, ομάδα που αγωνίζεται στο NFL. Αυτή θα είναι η δεύτερη πίστα στις ΗΠΑ, εκτός από το Circuit of the Americas στο Τέξας, που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1 στη χώρα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Μαΐου, με τη διαδρομή να έχει μήκος 5,41 χιλιόμτερα και η διάρκειά του θα είναι 57 γύροι. Η κατασκευή της πίστας έχει ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες φωτογραφίες να δημοσιεύονται στα social media από τους επίσημους λογαριασμούς των διοργανωτών.

Miami GP

Η άσφαλτος έχει στρωθεί σε αρκετά σημεία της διαδρομής που θα δει τα μονοθέσια να πατάνε για πρώτη φορά σε λιγότερο από 4 μήνες. Η κατασκευή βρίσκεται εντός προγράμματος και δεν αναμένεται να υπάρξουν τα ίδια προβλήματα που είχε η Σαουδική Αραβία, με την πίστα στη Τζέντα.

Στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί, βλέπουμε κυρίως τις στροφές 6, 7 και 8, ενώ στην παρακάτω φαίνεται το σύμπλεγμα στροφών, 1, 2 και 3. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανεγερθούν και οι εξέδρες γύρω από την πίστα.

Miami GP

Το GP Μαϊάμι θα είναι ο πέμπτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022, όμως η κατάσταση με τη μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19 δεν αποκλείεται να προκαλέσει αλλαγές στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα το GP Αυστραλίας βρίσκεται και πάλι υπό αμφισβήτηση, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 8-10 Απριλίου.

Miami GP

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!