Διοικητικές αλλαγές στη Ford με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Διοικητικές αλλαγές στη Ford με φόντο την ηλεκτροκίνηση
Η Ford στο πλαίσιο του μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, ανακοίνωσε τον Μάρτιν Σάντερ ως το νέο Γενικό Διευθυντή Επιβατικών Οχημάτων και παράλληλα Πρόεδρο του του Διοικητικού Συμβουλίου της Ford-Werke.

Η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία μιας εντελώς νέας προϊοντικής σειράς ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας που επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να είσαι κάτοχος και οδηγός ενός αυτοκινήτου Ford.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Μάρτιν Σάντερ διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Επιβατών Οχημάτων της Ford Ευρώπης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ford-Werke GmbH, με ισχύ από την 1η Ιουνίου. Τα καθήκοντα του Σάντερ, που συνδυάζουν δύο ανώτερες διοικητικές θέσεις, αντανακλούν τη δέσμευση της Ford στη δημιουργία μιας αναπτυσσόμενης δραστηριότητας για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Ευρώπη.

Ford Fiesta

Ο Σάντερ φέρνει μαζί του σημαντική εμπειρία από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας θητεύσει επί 25 χρόνια στο Volkswagen Group, όπου κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ πιο πρόσφατα διετέλεσε αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης στην Audi AG.

Ο Σάντερ και η ομάδα του θα είναι υπεύθυνοι για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβληματικών, πλήρως ηλεκτρικών και συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων, προωθώντας όλες τις πρωτοβουλίες που συλλογικά διαμορφώνουν μία ανώτερη ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες επιβατικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη. Θα αναλάβει τα καθήκοντα που μέχρι πρότινος ασκούσαν οι Ρόλαντ Ντε Ουάρντ και Γκούναρ Χέρμαν και, οι οποίοι επέλεξαν να αποσυρθούν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Θα συνεχίσει να αναφέρεται στον Στούαρτ Ρόουλι, πρόεδρο της Ford Ευρώπης.

Ford Mustang Mach-E

«Ο Martin είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος ηγέτης με πλούσια παγκόσμια εμπειρία. Η ενέργειά του, η ηγετική του ικανότητα και οι νέες απόψεις του θα επιταχύνουν το μετασχηματισμό του τομέα επιβατικών οχημάτων μας στην Ευρώπη, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες νέες συνδεδεμένες εμπειρίες», δήλωσε ο Ρόουλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!