CES 2022: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρονται η μία μετά την άλλη

CES 2022: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρονται η μία μετά την άλλη
H έκθεση CES βλέπει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αποσύρονται από την έκθεση, λίγο πριν την επίσημη έναρξή της.

Η έκθεση CES (Consumer Electronics Show) βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά από την έναρξή της, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι μεγάλα. Η μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19 έχει φέρει τεράστιες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον επηρεάζει και τις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων αυτοκινήτων και όχι μόνο. Τώρα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν φρένο στις δικές τους αποκαλύψεις και επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους για δείξουν τα νέα τους μοντέλα.

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε πως δεν θα παραβρεθεί στη CES ήταν η ΒΜW. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει όλες τις δραστηριότητες που είχε προγραμματίσει για τη CES σε ζωντανή μετάδοση από τη Γερμανία στις 5 Ιανουαρίου. Το livestream έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 ώρα Ελλάδος.

BMW iX

Στην ατζέντα της, η BMW είχε προγραμματίσει την αποκάλυψη της iX M60, συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες και παρουσιάσεις νέων τεχνολογικών καινοτομιών μέσα κι έξω από το μοντέλο.

Ακόμα μια εταιρεία που ανακοίνωσε πως δεν θα βρίσκεται στη CES είναι η Mercedes, επικαλούμενη την προστασία της υγείας των συνεργατών της, των εργαζομένων και του κοινού. H γερμανική φίρμα είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει την πρωτοποριακή EQXX που έχει αυτονομία 1.000 χιλιόμετρα.

Mercedes EQXX

Δεν είναι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν θα βρίσκονται στη CES λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Οι μεγαλύτερες εταιρείες που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην έκθεση είναι οι GM, Waymo, Amazon, AMD, Intel, και Microsoft.

H έκθεση τεχνολογίας CES είναι προγραμματισμένη για τις 5-8 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!