Το τελευταίο teaser της Mercedes EQXX (vid)

Το τελευταίο teaser της Mercedes EQXX (vid)
H Mercedes δημοσίευσε ένα νέο teaser βίντεο της επερχόμενης EQXX και συζητά τις δυσκολίες στο σχεδιασμό του μοντέλου.

Η Mercedes ετοιμάζεται για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας αμιγώς ηλεκτρικής EQXX. Για το λόγο αυτό δημοσίευσε ένα νέο teaser βίντεο που συζητά τις έντονες απαιτήσεις του μοντέλου και την κατεύθυνση που η ομάδα σχεδιασμού ήθελε να ακολουθήσει.

Η τεχνική ομάδα ήθελε το πρωτότυπο να είναι ιδιαίτερα αποδοτικό από πλευράς αεροδυναμικής και παράλληλα να έχει όμορφη αισθητική. Αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μοντέλο που η γερμανική φίρμα στοχεύει να διαθέτει αυτονομία 1.000 χιλιόμετρα.

Ο Στέφεν Κολ που είναι μέλος του τμήματος σχεδιασμού σχολιάζει στο βίντεο: «Χρειάζεται το άγγιγμα ενός ανθρώπου για δημιουργήσεις κάτι που εμπνέει ανθρώπους. Θέλαμε την τέλεια μορφή αυτοκινήτου. Πρέπει να είναι φανταστικό».

Mercedes EQXX

Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η σχεδιαστική ομάδα ήταν η αναζήτηση της βέλτιστης αεροδυναμικής απόδοσης. Η γερμανική φίρμα χρησιμοποίησε ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, δίχως όμως να μειώνει την αισθητική. Η σχεδιαστική της ομάδα μπορεί να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, όμως εν τέλει κατέληξε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της.

Η επίσημη αποκάλυψη της Mercedes EQXX θα πραγματοποιηθεί απόψε, στο περιθώριο της έκθεση τεχνολογίας CES, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για τη Mercedes EQXX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!