Formula 1: O Μικ Σουμάχερ θέλει να επαναλάβει τις επιτυχίες του πατέρα του

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O Μικ Σουμάχερ θέλει να επαναλάβει τις επιτυχίες του πατέρα του
Ο Μικ Σουμάχερ κάνει τον απολογισμό του 2021 και αναφέρεται στις δύο πιο σημαντικές για εκείνον στιγμές.

Ο Μικ Σουμάχερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2021 με την ομάδα της Haas. O Γερμανός γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ, δεν κατάφερε να σκοράρει βαθμούς στην rookie του σεζόν, με την VF-21 να είναι ένα εμφανώς υποδεέστερο μονοθέσιο έναντι του ανταγωνισμού. Ο πατέρας του δεν ήταν δίπλα του ώστε να δει από κοντά τη σεζόν του Μικ, καθώς αναρρώνει από το ατύχημα που είχε πριν 8 χρόνια κάνοντας σκι.

Οι εμφανίσεις του εντυπωσίασαν τόσο την ομάδα αλλά και τη Ferrari, της οποίας είναι μέλος στην ακαδημία νέων οδηγών. Επιπλέον κέρδισε με άνεση τον teammate του, Νικίτα Μαζέπιν, όντας ταχύτερος σε όλους τους αγώνες.

Τώρα ο Μικ Σουμάχερ κάνει τη δική του ανασκόπηση στο 2021 και επιλέγει δύο πολύ σημαντικές προσωπικές στιγμές: «Φέτος είχα δύο πολύ σημαντικές στιγμές εκτός πίστας. Μπορώ να πω πως ήταν στην Ουγγαρία και στην Τουρκία. Στη Βουδαπέστη είχα την ευκαιρία να παλέψω με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος για αρκετούς γύρος και ήμουν μέσα στους βαθμούς. Σε κανονικές συνθήκες αυτό δεν είναι δυνατό για εμάς. Ένιωσα πολύ καλά. Στην Τουρκία κατάφερα στις κατατακτήριες να προκριθώ στη δεύτερη φάση των κατατακτήριων δοκιμών υπό δύσκολες συνθήκες. Οι πρώτες στροφές είχαν αρκετό νερό. Το να φτάσω τόσο ψηλά στην κατάταξη με ένα υποδεέστερο μονοθέσιο με έκανε να νιώσω φανταστικά».

Mick Schumacher

Όμως για τον Σουμάχερ υπήρξε μια ακόμα στιγμή που ξεχώρισε μέσα του στο 2021. Το Netflix λάνσαρε το ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του, Μίκαελ, που έδωσε επιπλέον έμφαση στον άνθρωπο πίσω από τον οδηγό. Ο Μικ έκανε την εμφάνισή του στο ντοκιμαντέρ μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του, όντας συναισθηματικά φορτισμένος. Το ντοκιμαντέρ αυτό ήταν ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τον Μικ στο 2021.

«Υπήρξε ακόμα μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ για τον πατέρα μου είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω. Εκτός από τις επιτυχίες του, έδειξε και την ανθρώπινη πλευρά του μπαμπά μου. Ήταν πολύ πετυχημένο. Αλλά την ίδια στιγμή είναι τρομερά δύσκολο για εμένα να το δω. Δείχνει πόσα συναισθήματα προκαλεί. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους, προτιμώ να χαράζω το δικό μου μέλλον. Αλλά ήδη θέλω να συγκριθώ με τον μπαμπά μου», δήλωσε ο Μικ Σουμάχερ.

Επιπλέον πρόσθεσε για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή: «Μου έχουν πει πως μοιάζουμε πολύ. Έχω τεράστιο σεβασμό για ό,τι έχει καταφέρει. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά για τις νίκες και τα πρωταθλήματά του, τίποτα δεν του δόθηκε. Αυτό με εντυπωσιάζει, η δύναμη, η ενέργεια, ήθελε να είναι πάντα στο 100%. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει να καταφέρω όσα εκείνος στο μέλλον».

Ο Μικ Σουμάχερ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα της Haas το 2022, μαζί με τον Νικίτα Μαζέπιν.

Δείτε την ανασκόπηση της σεζόν της Formula 1 του Gazzetta για το 2021 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Image credit: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!