Formula 1: Ποιον ψήφισαν οι ομάδες ως κορυφαίο οδηγό του 2021

Formula 1: Ποιον ψήφισαν οι ομάδες ως κορυφαίο οδηγό του 2021
H ετήσια ψηφοφορία των ομάδων για ανάδειξη του κορυφαίου οδηγού στο 2021 ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα να μην προκαλεί έκπληξη.

Το 2021 ήταν μια εντυπωσιακή σεζόν για τη Formula 1, με τους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να μονομαχούν μέχρι τον τελευταίο γύρο της σεζόν. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του έπειτα από αμφιλεγόμενο χειρισμό του Αυτοκινήτου Ασφαλείας από τον Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι.

Μετά το τέλος της χρονιάς, ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ομάδων να βαθμολογήσουν τους 20 οδηγούς που αγωνίστηκαν το 2021. Η βαθμολογία αντιστοιχεί στην επίσημη της Formula 1. Οι επικεφαλής που ψήφισαν ήταν οι: Ματία Μπινότο, Κρίστιαν Χόρνερ, Λοράν Ρόσι, Αντρέας Σάιντλ, Γκούνθερ Στάινερ, Ότμαρ Ζαφνάουερ, Φρανζ Τοστ, Φρεντ Βασέρ και Τότο Βολφ.

Με 10 νίκες και 18 βάθρα στο 2021, ο Μαξ Φερστάπεν απέσπασε τους περισσότερους βαθμούς και ολοκλήρωσε στην 1η θέση με 213 συνολικά. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με 192 βαθμούς, όμως συγκέντρωσε περισσότερους σε σχέση με το 2020. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Λάντο Νόρις που εντυπωσίασε στη χρονιά, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari, Καρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ ακολουθούν, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν στην 6η θέση της λίστας με 69 βαθμούς. Ο Πιερ Γκασλί ολοκλήρωσε στην 7η θέση, ενώ ο οδηγός της Williams, Τζορτζ Ράσελ βρέθηκε 8ος. Μάλιστα, ο Βρετανός ξεπέρασε τον Βάλτερι Μπότας, ενώ τη 10άδα ολοκλήρωσε ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας των ομάδων

F1 Rankings

Image credit: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!